RSS

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΖΩΕΣ ΣΑΝ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Μυστικά,μίσος, αλήθεια, προδοσία,θάνατος!!!!Όλα μπερδεύονται μεταξύ τους και μέσα σ αυτον τον πόλεμο,πρώτες και καλύτερες οι δύο αδερφές,η Κατερί και η Ελένη!!!
Δύο αδερφές που μισούνται θανάσιμα!Ο πατέρας τους,τις ξεπούλησε σαν σφάγια κι αυτές,σκύβοντας το κεφάλι και μην μπορώντας να αντιδράσουν λόγω του φόβου τους,υπακούουν στις επιθυμίες του!

Μέρα τη μέρα το μίσος προς το πρόσωπο του μεγαλώνει,σ εναν πατέρα υποκινούμενο από την κοινωνία εκείνης της εποχής!Το κοινωνικό φαίνεσθαι!!!!!Όμως καταφέρνουν και κρατούν βαθιά κρυμμένο το μυστικό τους!!!!
Ο Σαράντης,το καλύτερο ζεϊμπέκικο της Βόρειας Ελλάδας,της "Γερακινας γιος",παίζει σ αυτό το θέατρο του παραλόγου,τον πρώτο και κυριότερο ρόλο!
Περνώντας τα χρόνια,τα παιδιά τους μεγαλώνουν και σε αντίθεση με τις μάνες τους,είναι οι καλύτεροι φίλοι.
Η αλήθεια αρχίζει και ταρακουναει συθέμελα τις δύο οικογένειες,χτυπάει τις πόρτες τους αλύπητα,ζητώντας να βγει στο φως επιτέλους!Οι θύτες και τα θύματα πολλά,αθώοι κι ένοχοι,θα πληρώσουν!
Το οργανωμένο δίκτυο πορνείας,με το "εμπόρευμα",τα υποψήφια θύματα, με ένα κύκλωμα καλά οργανωμένο και με υψηλόβαθμο αστυνομικό να κινεί τα νήματα,μας μυεί σε καταστάσεις τραγικές και μας γνωρίζει ανθρώπους που την ζωή δεν τη σέβονται καθόλου και μάλιστα στο όνομα του χρήματος,τολμούν και παρουσιάζονται σαν "κύριοι"!!!!!
Η συγγραφέας θίγει ένα θέμα πολύ σοβαρό και το προσεγγίζει με ειλικρίνεια και σοβαρότητα!Από την πρώτη σελίδα,μέχρι την τελευταία,διαβάζεις κι αναρωτιέσαι πόση αξία έχει τελικά η ζωή;Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν νοιάζονται ούτε για το ίδιο τους το παιδί;
Ενα βιβλίο σκληρό,γραμμένο σε ρεαλιστική γλώσσα,και πιστεύω αυτό ήταν το καλύτερο, γιατί μας μεταδίδει το κλίμα ατόφιο,και τους χαρακτήρες ακριβώς όπως είναι!!!Απλα σκέτα κορμιά που περιφέρονται, αναπνέουν σε βαρος αθώων,ζουν ζωές μισές!
Ο θυμός μου αμέτρητος!!!!
Και το κακό ξέρετε ποιο είναι;;;;;;;
Ότι όλα αυτά γινοντουσαν,γίνονται και θα ξαναγίνουν!
Δυστυχώς!!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου