RSS

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Με ένα εξώφυλλο που σε μαγεύει και σε προκαλεί να αγγίξεις την βελούδινη υφή του, η κυρία Ιωάννου μαγνητίζει το βλέμμα σου με το έκτο μυθιστόρημά της και εσύ σαν υπνωτισμένος βυθίζεσαι σε αυτό το μπλε που νιώθεις ότι σε καταπίνει ολόκληρο και μαγεμένος αρχίζεις να ξεφυλλίζεις αυτή την ιστορία που σε παρασύρει σε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο .
Μία απρόσμενη στροφή της μοίρας φέρνει πέντε γυναίκες στο αρχοντικό του διάσημου ζωγράφου Μιχαήλ Μπόκαρη ακριβώς τη νύχτα όπου η Νυχτερινή Αφροδίτη ένας από τους πιο διάσημους πίνακες του 20ου αιώνα κάνει φτερά.
Το παρελθόν αρχίζει να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου φέρνοντας στο φως καλά κρυμμένα μυστικά και έρωτες θαμμένους στη λήθη, αναζητώντας ταυτόχρονα τις αλήθειες που έχουν αποτυπωθεί στον καμβά.

Όταν κυκλοφόρησε αυτό το βιβλίο μου τράβηξε την περιέργεια για τους εξής λόγους.
Πρώτον η ζωγραφική είναι μία από τις μεγάλες μου αδυναμίες και δεύτερον ήθελα να κάνω ένα ταξίδι στις Σπέτσες τις οποίες δεν τις έχω επισκεφτεί ποτέ.
Ήμουν σίγουρη ότι η η κυρία Ιωάννου θα ήταν η καλύτερη οδηγός μου για αυτό το ταξίδι.
Θα με γυρνούσε σε κάθε καλντερίμι και θα μου έδειχνε όλες τις ομορφιές κάνοντας με να την ερωτευτώ.
Αγαπώ ιδιαίτερα την γραφή της και κάθε φορά νιώθω εκστασιασμένη όταν διαβάζω τα βιβλία της καθώς έχει έναν μαγικό τρόπο να υπνωτίζει τον αναγνώστη και να σκορπά ένα μεθυστικό άρωμα μέσα από τις περιγραφές της.

Η συγγραφέας του βιβλίου έχει καταφέρει μέσα από την μυθιστόρημά της να μας μεταφέρει τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα του νησιού στο οποίο εξελίσσεται η ιστορία κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της, καθηλώνοντας τον αναγνώστη μέσα από τους περίτεχνους πίνακες ζωγραφικής αλλά και την προσωπική ιστορία του κεντρικού ήρωα που από πολλούς πιστεύω θα θεωρηθεί ένας από τους πιο αγαπητούς ήρωες όλων των μυθιστορημάτων της.

Η κυρία Ιωάννου με την ιδιαίτερη γραφή της σαγηνεύει με την λυρικότητα της αλλά και με την ποιητική της χροιά παντρεύει παρελθόν και παρόν , χτίζοντας περίτεχνα τους ήρωες αποζητώντας κάθαρση και εξιλέωση μέσα από τις προσωπικές του ιστορίες όπου ο έρωτας αλλά και η αγάπη έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει ποιες αγάπες θα ζήσουν και ποιες θα πεθάνουν;
Ποιος είναι εκείνος που αποφασίζει ποιες ψυχές θα χαθούν στην απελπισία του παράφορου έρωτα;

Η συγκεκριμένη ιστορία αποπνέει ένα άρωμα μυστηρίου , όπως γίνεται συνήθως και στα περισσότερα μυθιστορήματά της πλέκοντας περίτεχνα το ρομαντισμό, το σασπένς και την αστυνομική πλοκή.
Με αληθοφανείς χαρακτήρες έρμαια των συναισθημάτων τους αλλά και των πράξεών τους ο αναγνώστης γεύεται τον έρωτα στο έπακρο και με όλη την ένταση του, αναζητώντας ταυτόχρονα τον κλέφτη της Νυχτερινής Αφροδίτης σε ένα οδοιπορικό που θα σε αφήσει μεθυσμένο από τα χρώματα και την ομορφιά των τοπίων αλλά και τις ιδιαίτερες περιγραφές πασπαλισμένες με έντονα στοιχεία λυρισμού και καλολογικά στοιχεία αυξάνοντας την ένταση των συναισθημάτων σου.

Ένα μαγικό ταξίδι στις Σπέτσες μέσα από μία ανθρώπινη ιστορία για τα όρια και την δύναμη της αγάπης.
Στην παλέτα ενός διάσημου ζωγράφου τα συναισθήματα ανακατεύονται.
Γίνονται χρώμα.
Γίνονται εικόνες.
Γίνονται πίνακες.
Άλλοτε ζοφεροί και άλλοτε εκπέμπουν φώς.
Έρωτας και μίσος.
Αγάπη και εκδίκηση.
Μοναξιά και απελπισία, μέσα από ιστορίες που προκαλούν συγκίνηση με την ανθρωπιά τους.

Ζαλισμένη από το μαγικό άρωμα των εκλεκτών Ρόδων,τη μυρωδιά του γρασιδιού ,το τραγούδι των τριζονιών και το κελάρυσμα του νερού , εκστασιασμένη από την ομορφιά του νησιού, ζαλισμένη και βαθιά συγκινημένη από τον κεντρικό ήρωα του βιβλίου αλλά και όσα έχει αποτυπώσει στον καμβά της ζωής του σας συστήνω ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο.

Βαθμολογία: 9/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου