RSS

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Μην κρύβεστε από την αγάπη.
Θα σας βρει ,όπου κι αν κρυφτείτε".

Το παραμύθι της κυρίας Μαρίλιας Γιακουμή σε εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα ακολουθεί το ταξίδι δυο φίλων, της Πετσίνα Ρετσίνα και του Τζακ του τεράστιου.
Μέσα από αυτό το ταξίδι θα γνωρίσουν νέα μέρη ,διαφορετικούς ανθρώπους και θα αποκτήσουν εμπειρίες.

Ένα παραμύθι γεμάτο τρυφερότητα.
Ένα παραμύθι γεμάτο αισιοδοξία.
Ένα παραμύθι για όλους αυτούς που τα όνειρά τους ξεχειλίζουν... καραμέλα.

Η Πετσίνα θέλοντας να αποκτήσει νέες εμπειρίες αποφασίζει να αφήσει την Τρελοχώρα όπου κατοικεί κα να ταξιδέψει σε νέες πολιτείες.
Ο Τζακ που είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της και παθαίνει τρισλεξία όταν τη βλέπει αποφασίζει να ακολουθήσει τη μικρή του φίλη.

Μέσα από αυτό το ταξίδι οι δύο μικρές ήρωες θα γνωρίσουν νέους φίλους , θα έρθουν αντιμέτωποι με το διαφορετικό και το παράδοξο,αλλά πολύ περισσότερο θα καταλάβουν ότι θα πρέπει να μάθουν να υπερασπίζονται τα όνειρά τους αλλά και τα συναισθήματά τους.

Στο συγκεκριμένο παραμύθι το λογικό δίνει τη θέση του στο παράλογο θέλοντας να διδάξει στους μικρούς μας φίλους την έννοια της διαφορετικότητας, τη δύναμή της φιλίας αλλά πολύ περισσότερο έρχεται να διδάξει στα παιδιά το να μη σταματήσουν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Ο μπαμπούλας γίνεται η καλύτερη συντροφιά τους καταρρίπτοντας τον μύθο που τον θέλει να είναι ο τρόμος και ο φόβος των παιδιών.
Μέσα από τους τρεις μικρούς μας φίλους τα παιδιά παίρνουν ένα δυνατό μάθημα για τη δύναμη της αγάπης και τις φιλίας.
Εκείνης της αγάπης που μυρίζει άνθη πορτοκαλιάς.
Της φιλίας που μυρίζει καραμέλα.
Των ονείρων που έχει τη γεύση των ζαχαρωτών.
Ένα αρκετά καλογραμμένο παραμύθι το οποίο θα ταξιδέψει τα παιδιά από την τρελό χώρα στη Ζαχαρούπολη, στην Ταχυτοχώρα, στη Συννεφούπολη και στην Παραπονούπολη.
Θα τους διδάξει ότι υπάρχουν άνθρωποι χαμογελαστοί που πάντα θα ψάχνουν να βρουν το φως μέσα στο σκοτάδι.
Μέσα από τις περιπέτειες των μικρών φίλων τα παιδιά θα γευτούν την έννοια της αισιοδοξίας και την τεράστια δύναμη που κρύβει η αγάπη.
Θα καταλάβουν πως ο κόσμος είναι γεμάτος φως, χρώματα και αγκαλιές που μερικές φορές όμως θα πρέπει να ψάξεις καλά για να τα βρεις.
Όμως πάντα αυτά θα είναι εκεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου