RSS

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

IN AETERNUM

Book review
Βίκυ Τάσιου

Όσο πιο σκοτεινό είναι ένα βιβλίο τόσο περισσότερη γοητεία ασκεί πάνω μου.
Όταν μάλιστα αυτό το βιβλίο έχει στο οπισθόφυλλο τυπωμένη τη λέξη κόλαση τότε από ότι καταλαβαίνετε η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Τι ξέρετε λοιπόν για τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα;
Όσον αφορά εμένα αυτές οι τρεις λέξεις είναι αρκετές για να βυθιστώ σε ένα βιβλίο και να μην το αφήσω από τα χέρια μου ούτε στιγμή.
Η σύντομη λοιπόν εκδοχή των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων είναι η εξής:
Ο Πάπας Γρηγόριος Α ,του οποίου η θητεία ήταν από το 590 μέχρι το 604, ασχολήθηκε με μία εργασία που ονομάστηκε Magna Moralia.
Σε αυτή την εργασία ταξινόμησε τα αμαρτήματα που η καθολική εκκλησία θεωρούσε πιο σοβαρά και τα οποία ουσιαστικά καταδίκαζαν την ανθρώπινη ψυχή στην κόλαση.


Το στην αιωνιότητα λοιπόν (In Aeternum) είναι ένα σκοτεινό μυθιστόρημα το οποίο μπορεί να βασίζεται στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα αλλά εν κατακλείδι είναι ένα ερωτικό θρίλερ.
Είναι ένα βιβλίο για την αιώνια μάχη μεταξύ καλού και κακού.


Μπορεί το θέμα να σας φανεί λίγο κοινότυπο καθώς πολλά βιβλία αλλά και ταινίες έχουν βασιστεί στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα αλλά η συγγραφέας του βιβλίου έχει πλάσει μία εξαιρετική και σκοτεινή ιστορία την οποία την έχει συνδέσει με εξαιρετικό τρόπο με τον έρωτα αλλά και την κόλαση.
Άλλωστε έρωτας και κόλαση μήπως είναι το ίδιο πράγμα;


Η Λυδία μία μοναχική κοπέλα αναλαμβάνει την προετοιμασία μιας έκθεσης με πίνακες ζωγραφικής και γκραβούρες με θέμα την κόλαση.
Για να φέρει σε πέρας το έργο της είναι υποχρεωμένη συνεργαστεί με το Μάξιμο ένα σκοτεινό και απρόσιτο άντρα που κρύβει μυστικά.
Αυτά τα μυστικά θα φέρουν τη Λυδία αντιμέτωπη με την κόλαση.


Το πρώτο βιβλίο της κυρίας Γεωργοπούλου ήταν πραγματικά μια μεγάλη έκπληξη για μένα γιατί κατάφερε παρά το μικρό όγκο του να μου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον αλλά και την αγωνία μου στο κατακόρυφο.
Γραμμένο με λιτό τρόπο γοητεύει αλλά ταυτόχρονα προκαλεί τον αναγνώστη να βυθιστεί στον κόσμο του.
Να γίνει ένα με τους ήρωες των οποίων οι αδυναμίες αλλά και οι χαρακτήρες τους έχουν αποδοθεί με αρκετά ρεαλιστικό τρόπο.
Μια σκοτεινή ιστορία αγάπης με το υπερφυσικό στοιχείο να πλανάται στην ατμόσφαιρα.


Με έναν ήρωα σκοτεινό του οποίου την ύπαρξη καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου και με μια ηρωίδα που δεν γνωρίζει τίποτα για το παρελθόν της η συγγραφέας υφαίνει μια σκοτεινή και μυστηριώδη ερωτική ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.
Βρήκα αρκετά έξυπνο επίσης το γεγονός ότι δεν αναφέρεται η πόλη στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία μας αλλά κρίνοντας από κάποια ονόματα εστιατορίων θα έλεγα ότι μπορεί να είναι και η Ιταλία.


Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο και μία εξαιρετική πρώτη προσπάθεια από μία πένα που πιστεύω ότι έχει να μας δώσει πολλά στο μέλλον.
Ένα βιβλίο που αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου