RSS

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ

Review: MARIA TSIAKALOU

Ένα βιβλίο με πανέμορφο εξώφυλλο που μαγνητίζει το βλέμμα και το οποίο παραπέμπει σε παραμύθι ενηλίκων με τέλος «... και ζήσανε αυτοί καλά ,κι εμείς καλύτερα». Θα είναι όμως έτσι; Θα βρουν οι ήρωες τόσο εύκολα το δρόμο προς την ευτυχία; 

Το μυθιστόρημα «Παγιδευμένοι στο ψέμα» της Ευαγγελίας Κελαϊδή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Maradel Books» και πρωταγωνιστές είναι ο Άκης και η Φένια. Δυο νέοι επιτυχημένοι, μορφωμένοι και γοητευτικοί. Ο Άκης είναι, θα λέγαμε, παλιάς κοπής αρσενικό. Πρότυπο άντρα που φέρεται στις γυναίκες με σεβασμό, ένας τίμιος και αξιοπρεπής «τζέντλεμαν». Η Φένια είναι δυναμική, ευαίσθητη και ερωτεύσιμη. Και οι δυο είναι άνθρωποι γενναιόδωροι, δοτικοί και ανιδιοτελείς, που τους ευχαριστεί να προσφέρουν δίχως να περιμένουν ανταλλάγματα. Μια εσωτερική τους ανάγκη, λόγω του άσχημου παρελθόντος που τους ακολουθεί,, τους υπαγορεύει να νοιάζονται για τους γύρω τους και να χαρίζουν απλόχερα τόσο συναισθηματική και ψυχική συμπαράσταση , όσο και υλική στήριξη και βοήθεια. 

Μια παρεξήγηση - παρανόηση οδηγεί τη Φένια στην εταιρεία που διευθύνει ο Άκης με μόνη της επιθυμία και στόχο την ανταπόδοση της αδικίας που υπέστη η αδερφή της. Μέχρι που όμως θα φτάσουν τα όρια της αντεκδίκησης; Πόσο απόθεμα υπάρχει της οργής της, για να προβεί σε αντίποινα και τιμωρία; Όταν ο έρωτας της χτυπήσει την πόρτα, θα κάνει την υπέρβαση για χάρη της αγάπης; 

Οι δυο νέοι θα γνωριστούν, θα ερωτευτούνε, Θα ονειρευτούν, θα αγαπηθούνε πολύ,θα πληγώσουν και θα πληγωθούν. Θα διδαχτούν ένα ακόμη μάθημα από τη ζωή. Η ηθική, η συγγνώμη, η δικαίωση και η συγχώρεση είναι αξίες μοναδικές, που θα τις αφομοιώσουν με τον σκληρότερο τρόπο. 

Η Ευαγγελία Κελαϊδή στην πρώτη της εκδοτική προσπάθεια μας χαρίζει ένα αισθηματικό μυθιστόρημα με ίντριγκες και ψέματα. Η τρυφερή ματιά και η ρομαντική διάθεση της συγγραφέως είναι παρούσες σε όλη την ανάγνωση της ιστορίας. Αγγίζει ψυχολογικά θέματα και ευαίσθητα ζητήματα. Οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, η ψυχολογική μετάπτωση, μετά από ερωτική απογοήτευση, το σύνδρομο μετατραυματικού στρες, μετά από απώλεια ή προδοσία, η συναισθηματική και σωματική κακοποίηση είναι ψυχικές διαταραχές που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποι μας. Η προσέγγιση και οι περιγραφές των συγκεκριμένων σκηνών όπως και η βοήθεια για κάθε περίπτωση, γίνεται με πολύ προσοχή και σεβασμό από την συγγραφέα.

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και αγαπηθεί από τους αναγνώστες, που θα το διαβάσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου