RSS

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΜΠΡΟΖ

Γράφει ο Γιάννης Θεοχάρης

Ο ιδιωτικός ερευνητής Κριστιάν Αμπρός, γεύεται τον αγοραίο έρωτα στα στενά και υγρά δρομάκια της Ορλεάνης.Σε ένα μπαρ της περιοχής, φτάνουν στ' αυτιά του κάποιες συζητήσεις, αγνώστων προς αυτόν, ανθρώπων.
Ο γνωστός Τόνυ ο Αλαφροΐσκιωτος είχε χαθεί...ο Κριστιάν άκουσε αυτά που του φάνηκαν χρήσιμα και στη συνέχεια χάθηκε.
Ξεκίνησε να ψάχνει λεπτομέρειες για την εξαφάνιση...

Στα σκοτεινά μονοπάτια της Ορλεάνης,μες στα παλιά υγρά μπουρδέλα κρύβονται πολλά μυστικά και δοξασίες,που έχουν να κάνουν με τα βουντού και τα χουντού... μάγια, φυλαχτά, κομμένα ανθρώπινα μέλη βρίσκονται παντού και τον δυσκολεύουν.
Το δεύτερο βιβλιαράκι της τριλογίας με τις περιπέτειες του Κριστιάν, περιέχει τα πάντα!
Δοξασίες, φόνους, μεταφυσικό.
Κάπου εδώ μπορούσα να σταματήσω γιατί νομίζω πως τα είπα όλα... αλλά θέλω να πω κι' άλλα.
Μέσα σε τρία μικρά τεύχη (που τα διάβασα με τυχαία σειρά και όχι από το πρώτο ως το τελευταίο), πήρα ό,τι ακριβώς έψαχνα από έναν συγγραφέα: ένα άψογο λεξιλόγιο, παραστατικές εικόνες, ένταση, αγωνία και λίγη ανατριχίλα!
Στάθηκα κυρίως στο κομμάτι των δοξασιών, καθώς διάβασα πράγματα που αφορούν τα βουντού και "ταξίδεψα" με τη φαντασία μου σε εκείνες τις τελετές όπου οι πιστοί μες στην παραζάλη τους, μπορούν να κάνουν τα πάντα... μέχρι και θυσίες!
Για να μπει κάποιος πιο καλά στο νόημα των βιβλίων, καλό θα είναι να τα διαβάσει με τη σειρά (πρώτο, δεύτερο και τρίτο),και όχι μπερδεμένα όπως εσφαλμένα έπραξα.Είναι σα να λέμε,το ένα βιβλίο συνέχεια του άλλου.Μα και ανάκατη αν γίνει η ανάγνωση, πάλι ο αναγνώστης θα βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όπως προείπα,το λεξιλόγιο είναι άψογο,τα κεφάλαια μικρά και το βιβλίο τελειώνει χωρίς καν να το καταλάβουμε!
Χωρίς φλυαρίες, μόνο με το απαραίτητο προς ανάγνωση υλικό, μπορεί κάποιος πιστεύω,να φτάσει ως εκεί που δυσκολεύεται στην πραγματικότητα και να "μυηθεί" σε σκοτεινές τελετές,να "περπατήσει" σε επικίνδυνα μονοπάτια και να μάθει πολλά...!
Στις σελίδες και αυτού του βιβλίου, εξακολουθούν να υπάρχουν όμορφα σκίτσα που ακολουθούν τη ροή της ιστορίας.
Το εξώφυλλο, και σε αυτό το δεύτερο βιβλίο είναι ωραιότατο!
(Κυκλοφορία: Οκτώβριος 2016
Σελίδες:69)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου