RSS

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Η ΜΑΚΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ / ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Despina Ntreki
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Το τελείωσα πριν αρκετό καιρό, αλλά λόγω διακοπών δεν έγραψα την άποψή μου. Λοιπόν μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι καθηλωτικό, με αγωνία και αρκετή φρίκη θα έλεγα, αλλά όχι με την έννοια των τεράτων ή φαντασμάτων, αλλά με την ρεαλιστικότητα του όλου θέματος. Δεν είναι ιστορία φαντασίας, αλλά ένα προφητικό βιβλίο για την πορεία των τηλεπαιχνιδιών, τύπου survivor.
 Γιατί στο βιβλίο έχουμε ένα παιχνίδι επιβίωσης με εφήβους, που στην πορεία αγωνίζονται όχι για τα χρήματα, αλλά για να παραμείνουν ζωντανοί. Γιατί μόνο ένας διεκδικεί το έπαθλο. Όλοι οι άλλοι θα πεθάνουν. Ο συγγραφέας σου αναλύει λεπτό το λεπτό, με τον μοναδικό του άμεσο τρόπο, όλα τα συναισθήματα των παιδιών αλλά και όλο τον σωματικό πόνο που νιώθουν. Κάποια στιγμή ένιωθα να με πονούν και τα δικά μου πόδια. Κάποια στιγμή θα σας αναλύσω για κάθε βιβλίο του Κινγκ τι νόμιζα ότι ένιωθα διαβάζοντάς το. Αυτά είχα να σας πώ. Όπου το βρείτε πάρτε το και διαβάστε το.!!!!

"Ξεκινώντας από τα σύνορα του Μέιν με τον Καναδά, εκατό νεαροί παίρνουν μέρος σε έναν εξαντλητικό μαραθώνιο προς το Νότο. Στη διάρκειά του απαγορεύεται να κάνουν στάση, και πρέπει να διατηρούν μια μέση ταχύτητα 6,5 χιλιομέτρων την ώρα, αλλιώς…τους γίνονται προειδοποιητικές παρατηρήσεις. Ύστερα από τρεις προειδοποιήσεις, ο παραβάτης εγκαταλείπει ον αγώνα – με μια σφαίρα στο κεφάλι. Όσο για τον νικητή της Μακράς Πορείας, αυτός θα αποκτήσει ό,τι επιθυμεί για όλη την υπόλοιπη ζωή του.
Η Μακριά πορεία είναι ένας ζοφερός, μελλοντολογικός καθρέφτης της σύγχρονης Αμερικής, όπου ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος έχει παραταθεί ως τη δεκαετία του ’50 και η εξουσία έχει περιέλθει στα χέρια των στρατιωτικών. Σ’ αυτόν τον «γενναίο, νέο κόσμο», κορυφαίο αθλητικό γεγονός θεωρείται η Μακριά Πορεία. Το αγώνισμα, που διεξάγεται κάθε χρόνο και μεταδίδεται τηλεοπτικά, σε ολόκληρο τον κόσμο, προσελκύει ένα πλήθος φανατικών υποψηφίων αθλητών, καθώς και απλούς θεατές, οι οποίοι παίζουν δισεκατομμύρια δολάρια σε στοιχήματα."



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου