RSS

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΑΓΡΙΑ ΛΕΒΑΝΤΑ / ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 ΦΑΙΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Ένα υπέροχο βιβλίο ! Η ιστορία της Σιμόν Φλεριε από το οικογενειακό αγροτόσπιτο της Γαλλικής Προβηγκίας πλημμυρισμένο από τα αρώματα της άγριας λεβάντας, στο λαμπερό Παρίσι.Η μεταμόρφωση της στην μεγαλύτερη θεατρίνα του Παρισιού, ή επιτυχία της στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής,οι μεγάλοι έρωτες, ή δράση της ως ΆΓΡΙΑ ΛΕΒΆΝΤΑ στην Αντίσταση για την απελευθέρωση του Παρισιού στον Β Παγκόσμιο πόλεμο, ο αγώνας της και η αναγνώριση της με τον Χρυσό Σταυρό της Λωρενης.
Ένα βιβλίο με καταπληκτικές περιγραφές, με εικόνες ζωντανές γεμάτες λάμψη έρωτα ευαισθησία μα και την απίστευτη σκληρότητα του πολέμου. Ακόμη μία φορά η BELINTA ALEXANTRA ,με κέρδισε με την συναρπαστική γραφή της μέσα από ένα βιβλίο 720 σελίδων γεμάτο συναισθήματα !!!

Αν υπάρχει ένας τόπος και χρόνος στον οποίο θα ήθελα να ζούσα σαν συγγραφέας είναι το Παρίσι στις δεκαετίες του 1920 και του 1930
Ονειρεύομαι πως θα ήταν να επισκεπτόμουν,τα καφέ προκειμένου να συζητήσω με τους Έρνεστ Χέμινγουεϊ Φ Σκότ Φισζεραλτ Πικάσο και Ζοζεφίν Μπέικερ σχετικά με την τέχνη, την μουσική και τον χορό!!
Belinta Alexantra !!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου