RSS

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ / ΚΡΙΤΙΚΕΣ

ΒΙΚΥ ΤΑΣΙΟΥ
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Την Αστυνομική λογοτεχνία οι περισσότεροι από μας την έχουμε συνδυάσει συνήθως με τους ξένους συγγραφείς.
Αυτός όμως ο μύθος ευτυχώς σιγά-σιγά αρχίζει να καταρρίπτεται καθώς στο ελληνικό προσκήνιο αρχίζουν να εμφανίζονται συγγραφείς οι οποίοι φαίνεται ότι παίρνουν στα χέρια τους τα σκήπτρα της αστυνομικής λογοτεχνίας.
Αυτό λοιπόν συνέβη και με αυτό το βιβλίο.
Τα ΒΑΤΡΑΧΙΑ ένα αστυνομικό μυθιστόρημα και το πρώτο πόνημα του Δημήτρη Σίμου.
Σε αυτό το βιβλίο θα συναντήσει κανείς όλα αυτά που κάνουν ένα αστυνομικό βιβλίο να κρατά πάντα την αγωνία μας στο κατακόρυφο.
Αυτό που σε μαγνητίζει από την πρώτη στιγμή σε αυτό το μυθιστόρημα είναι η γραφή του συγγραφέα.
Αν και νέο θρέμμα της αστυνομικής λογοτεχνίας καταφέρνει με δεξιοτεχνία να στήσει ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα .
Ένα βιβλίο με γρήγορη πλοκή και με απλοϊκή γραφή ,το οποίο όμως περιέχει αρκετή αληθοφάνεια.
Χωρίς υπερβολές και χωρίς εκτενής και κουραστικές περιγραφές ο συγγραφέας καταφέρνει να κερδίσει από την πρώτη κιόλας σελίδα το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Σε αυτό το βάφτισμα του πυρός λοιπόν ο Δημήτρης Σίμος καταφέρνει να εξιστορήσει με μαεστρία δύο παράλληλες ιστορίες όπου παρελθόν και παρόν δένουν αρμονικά και συναντιούνται λίγο πριν το τέλος για να ξετυλίξουν το κουβάρι αυτής της ιστορίας.
Με ενα σκοτεινό και επιβλητικό εξωφύλλο αρχίζει να ξετυλίγεται η ιστορία στα άδυτα της οποίας ρίχνετε ο αστυνόμος Καπετάνος ,ο οποιος προσπαθεί να επιλύσει το μυστήριο μιας δολοφονίας.
Η ιστορία διαδραματίζεται στην ελληνική ύπαιθρο και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα.
Η βροχή αρχίζει, τα ποτάμια και η θάλασσα φουσκώνουν και αστυνόμος Καπετάνος καλείται να εξιχνιάσει το έγκλημα μιας νεαρής μαθήτριας.
Οπως λοιπόν και σε όλα τα βιβλία της ξένης αστυνομικής λογοτεχνίας έτσι και εδώ γνωρίζουμε έναν αστυνομικό ο οποίος παλεύει με τους δικούς του δαίμονες.
Μας παρουσιάζει τον εαυτό του,το παρελθόν του,την πρώην γυναίκα του (αλίμονο,ποιος αστυνομικός ήρωας στην λογοτεχνία θα μπορούσε να έχει μια αρμονική οικογένεια;), την τοπική κοινωνική της Χαλκίδας, τούς συναδέλφους του αλλά και τα υψηλά κλιμάκια της ελληνικής αστυνομίας.
Με ελάχιστα στοιχεία στην διάθεσή του επιστρέφει μετά από καιρό στην υπηρεσία του και καλείται να εξιχνιάσει μια δολοφονία,της οποίας όμως τα πλοκάμια απλώνονται παντού.
Και τι δεν θα βρείτε λοιπόν σε αυτό το βιβλίο.
Διαφθορά, απάτες, ναρκωτικά,μαστροπεια, σχολικός εκφοβισμός.
Όλα αυτά δεμένα αρμονικά .
Μα πάνω από όλα θα βιώσετε ένα σαθρό σύστημα που έχει τις ρίζες του παντού.
Ένα καταιγιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα με ένταση , αποκαλύψεις και ανατροπές μέχρι την τελευταία σελίδα.
Και αν νομίζετε ότι θα βρείτε τον δολοφόνο πλανασθε πλανην οικτράν.
Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα.
Δεν θα σάς επιτρέψει να βρείτε τον ένοχο πριν τα βατράχια σταματήσουν το τραγούδι τους.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου