RSS

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Review: MARIA TSIAKALOU

«Της Ψυχής μου το Διαμάντι» είναι το πρώτο βιβλίο της Γιώτας Αδαμοπούλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Maradel Books». Ένα βιβλίο διαμαντάκι για όλες τις ρομαντικές αναγνώστριες. Αισθηματικό/ ερωτικό μυθιστόρημα με πικάντικες πινελιές και πολύ ίντριγκα και αγωνία. Περιπετειώδες μέχρι το τέλος, ενίοτε τρυφερό, τολμηρό και παθιασμένο.
Ο Φίλιππος Αναστασιάδης είναι ένας γοητευτικός επιχειρηματίας ορυχείων και διαμαντιών και πρόεδρος του ομίλου Αναστασιάδη.
Ανέλαβε την κηδεμονία ενός μικρού κοριτσιού, της Στεφανίας. Τη μεγάλωσε με φροντίδα και προστασία και έγινε μια πανέμορφη φλογερή δεσποινίδα. Πολλές φορές λόγω της αδυναμίας που της έχει , δίχως να το θέλει γίνεται υπερβολικός και πιεστικός.

Η Στεφανία Μεταξά είναι νεαρή φοιτήτρια και έχει τρομερή αδυναμία στο "θείο" της Φίλιππο. Την ανέθρεψε με όλες τις ανέσεις και την έκανε νιώθει ασφαλής. Η κοπέλα δε μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς αυτόν. 

Ο Φίλιππος και η Στεφανία νιώθουν εξαρτημένοι από την παρουσία του άλλου. Μεταξύ τους κυριαρχεί μια ακατανίκητη έλξη. Ο έντονος μαγνητισμός που νιώθουν, τους δημιουργεί τύψεις . Τα κλισέ της κοινωνίας, οι προκαταλήψεις, τα "πρέπει" και οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις τους καταπιέζουν. Κάνουν επιλογές που δεν τους ικανοποιούν και βάζουν εμπόδια μεταξύ τους. Η απόσταση όμως αυτή, έχει αντίθετα αποτελέσματα. Τα συναισθήματά τους γίνονται ακόμη πιο δυνατά και οι καταστάσεις αυτές τους οδηγούν στην απόγνωση. Αυτό που δείχνει παράλογο και απαγορευμένο, γι αυτούς είναι η απόλυτη αγάπη. Ερωτεύονται παράφορα και αμετάκλητα. Η ένωσή τους είναι εκρηκτική. 
Το σκοτεινό παρελθόν επανέρχεται δριμύτερο και παρασέρνει τους ήρωες μαζί του στην κατάρρευση. Πληγώνονται, βασανίζονται και κάνουν κινήσεις καταστροφικές για τους εαυτούς τους. Οι ήρωες περνούν πολλές δοκιμασίες και αντιξοότητες. Και εκεί που ο αναγνώστης νομίζει ότι πλησιάζει η λύτρωση, η συγγραφέας επανέρχεται με απανωτά "χτυπήματα" και ανατροπές, μέχρι και τον επίλογο. Η δικαίωση βρίσκεται μακριά.

Οι "δεύτεροι ρόλοι", οι φίλοι των πρωταγωνιστών έχουν επίσης πολύ ενδιαφέρον. Κατανοούν τις επιλογές του Φίλιππου και της Στεφανίας, στέκονται διπλά τους στις δυσκολίες, τους στηρίζουν. Βλέπουμε παράλληλα και τις δικές τους ερωτικές ιστορίες να εξελίσσονται. Την προσοχή των αναγνωστριών θα τραβήξει ο "καυτός" Αντόνιο!

Η Γιώτα Αδαμοπούλου έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ιστορία αγάπης. Το βιβλίο έχει γρήγορο ρυθμό και πολύ ένταση. Η Γιώτα μεταδίδει στον αναγνώστη τα συναισθήματα των ηρώων και καταφέρνει να τον διχάσει. Ο αναγνώστης υποστηρίζει την γνώμη και των δυο πρωταγωνιστών , πιστεύει ότι και οι δυο έχουν δίκιο στις κινήσεις τους και τα γεγονότα που τους ακολουθούν. Υπάρχουν σκηνές πολύ συγκινητικές όπως στην πισίνα, στο λόφο, το γράμμα, το τατουάζ ... Υπήρξαν στιγμές αστείες και χιουμοριστικές εκεί που δε το περίμενες. 

Ένα βιβλίο που δε μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Σε κάνει δακρύζεις , να χαμογελάς, να στεναχωριέσαι, να ευχαριστιέσαι, να διασκεδάζεις. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου