RSS

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΙΣΤΡΑΛ - ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΑ/ΣΕΙΡΑ

Έτος: 1984 
Τηλεοπτικό Κανάλι:ΕΤ2
Πρεμιέρα: Τετάρτη 30/12/1987 
Πρωταγωνιστές: Stacy Keach, Stefanie Powers, Lee Remick, Robert Urich, Timothy Dalton

Η κόρη του Μιστράλ (Mistral's daughter), ήταν μια μίνι τηλεοπτική σειρά, παραγωγής 1984 του BBC, που μετέφερε στη μικρή οθόνη τη νουβέλα της επιτυχημένης συγγραφέως Judith Krantz. 
Υπήρξε μια πολύ καλογυρισμένη σειρά, ατμοσφαιρική, με καλό καστ και συναρπαστική αισθηματική πλοκή.


Υπέροχo το soundtrack της σειράς, με το Only love από τη Νάνα Μούσχουρη.

Περίληψη:
Τρεις γενιές πολύ ξεχωριστών γυναικών κι ένας ιδιοφυής άντρας που σημάδεψε τη ζωή τους...
Τρεις συγκλονιστικές ηρωίδες με κοινή κληρονομιά -και κοινό πεπρωμένο- την αγάπη τους για έναν δεσποτικό θυελλώδη άντρα: τον υπέρμετρα ταλαντούχο ζωγράφο Ζυλιέν Μιστράλ, που όπως ο άγριος άνεμος της Προβηγκίας που έχει το όνομά του δεν αφήνει στο πέρασμά του κανέναν ανέγγιχτο.


Η Μάγκι Λουνέλ, μια εκρηκτική κοκκινομάλλα, είναι μοντέλο καλλιτεχνών, το πιο όμορφο λουλούδι του Μονπαρνάς, στο Παρίσι του 1920. Η Μάγκι γίνεται μοντέλο και μούσα του ανερχόμενου Μιστράλ στη Μονμάρτη. Η παράφορη σχέση της με τον Μιστράλ θα της στερήσει την αθωότητα της, μα θα δώσει σ' εκείνον τους πρώτους μεγάλους πίνακές του. Εκείνος της φέρεται με το χειρότερο τρόπο και παντρεύεται μια πλούσια Αμερικανίδα συλλέκτρια. 
Στον πόλεμο, ο Μιστράλ θα γίνει συνεργός των Ναζί και καταδότης των Εβραίων στη νότια Γαλλία όπου ζει. 


Στα ‘50s, η Μάγκι είναι πια επιτυχημένη διευθύντρια πρακτορείου μοντέλων. Στη ζωή του Μιστράλ θα μπει τυχαία η Τέντι Λουνέλ, κόρη της Μάγκι, και διάσημο φωτομοντέλο. Μαζί της θα γνωρίσει την αληθινή, την πιο μεγάλη αγάπη και οι δυο τους θα ζήσουν ένα μεγάλο έρωτα και θα κάνουν μια κόρη – την εν λόγω κόρη του Μιστράλ – την Φοβ (όπως Fauve, η σχολή των εικαστικών). Η Τέντι θα πεθάνει τραγικά. 


Κι ύστερα θα έρθει η Φωβ, η κόρη του, ένα υπέροχο πλάσμα, γεμάτο ζωντάνια και δύναμη σαν κι εκείνον. Στα ‘80ς η Φοβ μοιράζεται το χρόνο της ανάμεσα στη Νέα Υόρκη με τη γιαγιά της και τη Νότιο Γαλλία με τον μπαμπά της και γνωρίζει τον πρώτο της έρωτα. Δυναμική ηγερία του κόσμου της μόδας, είναι η μόνη που τολμά να τον προκαλέσει ανοιχτά. Και χάρη στην αφοσίωσή του σ' αυτήν, το ταλέντο του Μιστράλ θα φτάσει στο απόγειο της έκφρασής του.
Η σειρά κυκλοφόρησε σε βιντεοκασέτες της εποχής αλλά και αργότερα σε DVD.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου