RSS

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Η ΑΛΥΣΙΔΑ

Ένα ψυχολογικό θρίλερ υψηλής έντασης.
Αμείλικτο, πρωτότυπο, αγωνιώδες.
Η ιστορία τρομακτική και η καταιγιστική του αφήγηση δεν θα αφήσουν τον αναγνώστη να πάρει ανάσα.
Μέσα από τις σελίδες του ο συγγραφέας σπέρνει τον τρόμο καθώς παίζει με τον μεγαλύτερο φόβο όλων των γονιών αλλά σπέρνει και αμέτρητα ηθικά διλήμματα.
Παίζει αριστοτεχνικά με τα συναισθήματα μας,τη λογική μας οδηγώντας μας σταδιακά στην παράνοια.Η αλυσίδα είναι αμείλικτη τόσο για τους ήρωες όσο και για τους αναγνώστες κρατώντας τους καθηλωμένους σε μια εφιαλτική ιστορία απαγωγής παιδιών.

Ο Mckinty εμπνευσμένος από την ιστορία απαγωγής ανταλλαγών στο Μεξικό αλλά και από τα αλυσιδωτά γράμματα που λάμβανε μικρός- ξέρετε τώρα ποια εννοώ, αυτά πού αν δεν στείλεις σε δέκα φίλους το μήνυμα θα σε βρούν οι δέκα πληγές του Φαραώ - πλέκει ένα αδυσώπητα ενοχλητικό αλλά ταυτόχρονα και εθιστικό μυθιστόρημα από τα καλύτερα του είδους.

Η μέρα ξεκινά όπως όλες οι άλλες.
Ένα τηλεφώνημα όμως στη Ρέιτσελ θα της ανατρέψει τα πάντα.
Η κόρη της έχει απαχθεί και θα πρέπει και εκείνη να κάνει το ίδιο.
Να βρει και να απαγάγει ένα μικρό παιδί.
Οι οδηγίες σύντομες ,αμείλικτες και ξεκάθαρες.
Η Ρέιτσελ γίνεται μέρος της αλυσίδας και θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες οι οποίες θα την ωθήσουν πέρα από τα όριά της και τις ηθικές αρχές της.

Ο συγγραφέας του βιβλίου όμως δεν στέκεται μόνο σε αυτό το τρομακτικό σενάριο που κάθε γονιός θέλει να απωθήσει από το μυαλό του αλλά έρχεται να επιστήσει την προσοχή μας με τρόπο σκληρό για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,τα οποία έχουν μπει για τα καλά στη ζωή τη δική μας αλλά και των παιδιών μας, που πολλές φορές εκθέτουν την κοινωνική μας ζωή, την προσωπική μας ζωή αλλά και τα παιδιά μας που γίνονται βορά όλων των επιτήδειων.

Η γραφή του καταιγιστική, εθιστική σαρωτική,
με μικρές και σύντομες προτάσεις όταν θέλει να κορυφώσει την αγωνία του αναγνώστη.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρά κεφάλαια που σε προϊδεάζουν για μία σελίδα ακόμα με αποτέλεσμα να μη θέλεις να κλείσεις το βιβλίο από τη στιγμή που θα το ξεκινήσεις.
Με σφιχτοδεμένη πλοκή και με άκρως ρεαλιστικούς χαρακτήρες ο συγγραφέας στήνει ένα εφιαλτικό αφηγηματικό καμβά δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα με έντονο ρυθμό.

Έξαψη, τρέλα,οι παλμοί της καρδιάς χτυπούν κόκκινο και ο αναγνώστης γύρνα σαν τρελός τις σελίδες ζητώντας την λύτρωση.
Η ιστορία ξεκινά δυνατά από την πρώτη κιόλας σελίδα και η αγωνία και το σασπένς κορυφώνονται παράγραφο την παράγραφο.
Σαν γονιός πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να φτάνει στα όρια του διαβάζοντας αυτό το βιβλίο.
Σκέφτηκα πολλές φορές τα λάθη που κάνουμε εμείς οι γονείς αλλά αυτό που σκέφτηκα περισσότερο είναι το τι θα έκανα εγώ αν βρισκόμουν στη θέση της κεντρικές ηρωίδας.
Άραγε η λέξη ηθική επιλογή
μπορεί να ταυτιστεί με την απώλεια ενός παιδιού;
Πού μπορεί να φτάσει ένας γονιός και τελικά σε τι παράλογες πράξεις μπορεί να αποβεί προκειμένου να πάρει πίσω το παιδί του;

Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αφορά στον αγώνα της κεντρικής ηρωίδας να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αλυσίδα να πάρει πίσω την κόρη της κλέβοντας και η ίδια ένα παιδί.
Λίγο πριν το τέλος η δυναμική Ρέιτσελ θα έρθει αντιμέτωπη με την αλυσίδα και θα προσπαθήσει να την ξεσκεπάσει αλλά και να σπάσει τα δεσμά της.

Ένα συνταρακτικό μυθιστόρημα που αφορά σε απαγωγές παιδιών, με μία ευφάνταστη και διαβολική πλοκή, η οποία έρχεται ταρακουνήσει τον αναγνώστη , θυμίζοντας του τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει στο διαδίκτυο , την αγάπη του γονιού αλλά και τα ψυχικά τραύματα εκείνων που έχουν απαχθεί.

Βαθμολογία: 9.5/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου