RSS

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ένα ανθρωποκεντρικό μυθιστόρημα που έχει άρωμα καλοκαιριού.
Μία γλυκόπικρη ιστορία , γεμάτη νοσταλγία που θα μεταφέρει τον αναγνώστη στη μαγευτική βρετανική ύπαιθρο.
Μέσα από ζωντανές και παραστατικές εικόνες η Πίλτσερ δημιουργεί ένα ξεχωριστό σύμπαν.

Από τις Ηνωμένες πολιτείες η κεντρική ηρωίδα επιστρέφει στο Έλβι,θέλοντας να δει μετά από πολλά χρόνια τη γιαγιά της , σε μία γαλήνια αγροικία στη Σκωτία όπου έζησε μία μαγική παιδική ηλικία.
Εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με τον πρώτο της έρωτα.
Έναν άντρα όμως διαφορετικό από αυτόν που θυμόταν τον οποίον πλέον δεν μπορεί να εμπιστευτεί.

Ο τίτλος του βιβλίου αλληγορικός.
Το τέλος του καλοκαιριού.
Το τέλος της αθωότητας.
Το τέλος των ονείρων.
Το τέλος της ξενοιασιάς.
Το τέλος μιας εποχής που φεύγει και δεν γυρνάει πια.

Η συγγραφέας του βιβλίου με το δικό της μοναδικό τρόπο ταξιδεύει τον αναγνώστη στην μαγευτική Σκωτία.
Ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα και αρώματα με πλούσιες εικόνες όπου η Πίλτσερ υφαίνει μία τρυφερή και ανθρώπινη ιστορία αγάπης που πρωταγωνιστούν οι δεσμοί που μας ενώνουν.
Με φόντο τη βρετανική ύπαιθρο η κεντρική ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη με τον πρώτο της έρωτα που δεν κατάφερε να λησμονήσει ποτέ αλλά και με την αλήθεια που κρατούσαν καλά φυλαγμένη οι αυστηροί οικογενειακοί δεσμοί.
Το σεντούκι των μυστικών ανοίγει και η η Τζέιν θα έρθει αντιμέτωπη με όλα όσα της είχαν αποκρύψει τα οποία θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή της αλλά και τον τρόπο σκέψης της.

Μπορεί η ιστορία του βιβλίου να μην είναι αρκετά πρωτότυπη και σε κάποιους να φανεί ντεμοντέ αλλά η δεξιοτεχνία της Ρόζαμουντ στο να χειρίζεται με τρυφερότητα και ρομαντισμό τις ανθρώπινες σχέσεις εκεί που η χαρά αντικρούεται με τη λύπη και η αγάπη με το μίσος , δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν ασυγκίνητο τον αναγνώστη.

Μία γοητευτική ιστορία με αρκετές ανατροπές και με μία ποικιλία χαρακτήρων που άλλους Θα μισείς και άλλους θα αγαπήσεις παράφορα.
Η γραφή της σε γαληνεύει,σου προκαλεί μία απίστευτη ηρεμία ακόμα και σε μία ιστορία η οποία μπορεί να είναι λιγάκι θλιβερή.

Είναι το πρώτο βιβλίο της Πίλτσερ που διάβασα και δηλώνω γοητευμένη από την αθωότητα αλλά και τη λυρικότητα που διέπει τη γραφή της.
Μία γραφή που μέσα στην απλότητα της πλημμυρίζει με έντονα συναισθήματα τον αναγνώστη γυρνώντας και εκείνον πίσω στα παιδικά του χρόνια.
Σε εκείνες τις μέρες που είχαν το άρωμα βανίλιας και γεύση αλμύρας.
Που είχαν άρωμα γιαγιάς.
Άρωμα αθωότητας.
Σε εκείνα τα χρόνια που ο έρωτας έκανε τα μάγουλά σου να κοκκινίζουν.
Σε εκείνες τις μέρες στο τέλος του καλοκαιριού αλλά και σε όλες τις υπέροχες στιγμές όπου τελικά βρίσκουμε την αληθινή αρμονία.
Μία σύντομη ιστορία για την χαμένη μας αθωότητα, για τα καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά , για τις δύσκολες αποφάσεις που καμιά φορά εξωθούνται και πρέπει να παίρνουν οι γονείς αλλά και μια ιστορία γεμάτη αισιοδοξία και ελπίδα.

Βαθμολογία: 8.5/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου