RSS

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΑΝ ΣΕ ΠΙΑΣΩ ΚΑΙΓΕΣΑΙ

Book review
Δημήτρης Ντούρλιας
 
Το τέταρτο βιβλίο της σειράς του M.J. Arlidge είναι το "Αν σε πιάσω, καίγεσαι" και μόλις έφτασα στο τέλος του. Άλλη μία ιστορία με πρωταγωνίστρια την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις που με σύντομα κεφάλαια και έντονη δράση σε βάζει στην εφιαλτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει ο νέος εγκληματίας θέτοντας υπό απειλή την πόλη του Σάουθαμπτον.
Αν και ο τρόπος γραφής του Arlidge παραμένει ο ίδιος, εντούτοις δεν νομίζω πως γίνεται βαρετός ή ότι επαναλαμβάνεται. Η πλοκή είναι αρκετά καλή, ο ιθύνων νους πίσω από τις επιθέσεις δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός από νωρίς και οι ανατροπές της υπόθεσης διατηρούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Αυτό κάνει το βιβλίο να διαβάζεται γρήγορα και απρόσκοπτα.
Η Έλεν Γκρέις για άλλη μία φορά προσπαθεί να κατευνάσει τους δικούς της δαίμονες, ενώ μία νέα εμφάνιση σε αυτό το βιβλίο είναι ο νέος αρχηγός, ο αινιγματικός αν και προσηνής Τζόναθαν Γκάρνταμ που θα εγείρει ερωτηματικά στην επιθεωρήτρια για τις προθέσεις και τα κίνητρα του.
Αναμφίβολα όσοι αγαπούν τον Arlidge θα διαβάσουν με ιδιαίτερη ευκολία το βιβλίο και θα τους φανεί καλύτερο από προηγούμενες ιστορίες. Είναι σκοτεινό και αρκετά τρομακτικό, αλλά θεωρώ πως το προηγούμενο "Το σπίτι με τις κούκλες" όπως και το πρώτο "Α μπε μπα μπλομ" το συναγωνίζονται επαξίως. Όπως και να έχει, δεν σε αφήνει αδιάφορο και φυσικά στο τέλος αφήνεται να εννοηθεί πως η συνέχεια της σειράς θα έχει ιδιαίτερο σασπένς!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου