RSS

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΜΥΡΝΗ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

CHAIDO KOUROUPAKI
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Ένα βιβλίο που η ιστορία του ξετυλίγεται μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο και η αφήγηση του μας μεταφέρει μια στο σήμερα και μια στο χτες, μέσα από τρεις χρονικές περιόδους. Από τη Σμύρνη του 1922 ως την Αμερική του 1993.
Είναι η ιστορία μια οικογένειας που ξεριζώθηκε από την Καππαδοκία και έφτασε στην κάτω Παναγιά της Σμύρνης λίγα χρόνια πριν την Μικρασιατική καταστροφή.


Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας τέσσερις γυναίκες, η Καλομοίρα, η Αργυρώ, η Μαρία, και η Ειρήνη. Οι δυο πρώτες έζησαν το 1922 και οι άλλες δυο το 1993. Τι άραγε συνδέει αυτές τις τέσσερις γυναίκες; Ποια μυστικά και ποιες αλήθειες θάβονται με το τέλος της ζωής των δυο πρώτων και πως βγαίνει η αλήθεια στο φως μετά από τόσα χρόνια;
Ένα ταξίδι στο χρόνο γεμάτο μυστικά και ψέματα, πόνο, ζήλια, οργή, αγάπη, απογοήτευση, αλήθειες που φανερώνονται έπειτα από χρόνια από ανθρώπους που με τα λόγια και τις πράξεις τους προσπαθούν να ζήσουν και να μάθουν τον εαυτό τους , προσπαθούν να φτάσουν στην αλήθεια που θα λυτρώσει τις ψυχές τους. Ένα κυνήγι μαγισσών ξεκινάει για τις ηρωίδες μέχρι να καταφέρουν να μάθουν τον εαυτό τους, ένα ταξίδι ψυχής και μυαλού μέχρι να φτάσουν στη συγχώρεση και την λύτρωση.
Μέσα από την πένα της η συγγραφέας μας δίνει εικόνες παραστατικές για τα όσα συνέβηκαν στην Σμύρνη του τότε, σε μια περίοδο που η ιστορία γράφτηκε με αίμα, και μας ταξιδεύει μαζί με τις ηρωίδες της μέσα στο χρόνο μέχρι να έρθει η λύτρωση.
Πολλά τα συναισθήματα που μου έβγαλε το βιβλίο με έκανε να συγκινηθώ, να σκεφτώ και μαζί με τις ηρωίδες να λυτρωθώ και εγώ μέσα από το κυνήγι των μαγισσών τους, το κυνήγι μέσα από την προσπάθεια τους για ζωή και αγάπη, ένα αέναο κυνήγι της ανθρώπινης ψυχής…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου