RSS

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΥΓΡΗ ΠΟΛΗ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Η ελληνική λογοτεχνία στα καλύτερα της!

Η Φωτεινή Ναούμ κατάφερε να γράψει ένα βιβλίο μαγικό, ένα βιβλίο συ-γκλο-νι-στι-κό!

Ο αναγνώστης ακολουθεί τυφλά όλους τους ήρωες του βιβλίου από την αρχή μέχρι και την τελευταία σελίδα! Συμπάσχει μαζί τους, ερωτεύεται μαζί τους, πονά για τις λύπες τους και χαίρεται με τις χαρές τους!



Με μια σφιχτοδεμένη ιστορία, όπου όλοι και όλα συμπλέκονται μεταξύ τους, με μια γραφή λυρική, συναισθηματικά φορτισμένη, ποιητική, η συγγραφέας μας μεταφέρει σε μια εποχή παλιά, αθώα, ρομαντική, παραδοσιακή, με τις ανθρώπινες σχέσεις να έχουν ουσία και αξία. Μακρυά δηλαδή από την σημερινή εποχή που όλοι μας μοιάζουμε να έχουμε απομακρυνθεί από όλους, χαμένοι στη μοναξιά μας και στην καθημερινότητα μας, σε μια οθόνη ενός PC ή smartphone, να ψάχνουμε να βρούμε την ζωή που θέλουμε να ζήσουμε..

Στην Κομοτηνή, λοιπόν, γεμάτη χρώματα, μυρωδιές και αρώματα, με Χριστιανούς και Μουσουλμάνους να συζούν αρμονικά, εξελίσσεται η ιστορία αυτού του βιβλίου με τους ήρωες της να χαράσσουν την πορεία τους στη ζωή με όλα τα "πρέπει" της εποχής αλλά και όλα τα κρυφά "θέλω" της ψυχής και της καρδιάς..

Σε μια πόλη υγρή, γεμάτη δίψα για ζωή, πάθος και ηδονή, η κάψα της καρδιάς μπορεί να σβήσει τελικώς με τον ολοκληρωμένο έρωτα και να οδηγήσει την ψυχή στην λύτρωση που επιθυμεί.

Ένα βιβλίο κόσμημα στη βιβλιοθήκη μου.. Ένα βιβλίο που όσοι το διαβάσετε θα σας μείνει αξέχαστο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου