RSS

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ΦΙΛΙΩ ΤΑΛΑΤΑΝΙΔΟΥ
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Καταπληκτικό βιβλίο!!!! Μας ταξιδεύει στην Αθήνα του 1938 , πως ήτανε τότε και όλα γραμμένα σαν να βλέπουμε Ελληνικό κινηματογράφο εκείνης της εποχής, τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο ποσό δύσκολα ήτανε αλλά οι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο ξεκινάει στην Αθήνα, του 1938 Πρωτοχρονιά μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας γεννήθηκε εκείνο το βράδυ, της Ειρήνης και του Κωνσταντίνου μοναδικού γόνου πάμπλουτης οικογένειας.
Ενάντια σε πολλά εμπόδια ετοιμάζονται να Παντρευτούν, την ημέρα του γάμου τους ένα Φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα....
Η Ειρήνη Καταρρέοντας ψυχολογικά και λίγους μήνες προτού ξεσπάσει ο πόλεμος φυγαδεύεται στον Καναδά.
Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα για να ξεπεράσει το προσωπικό της δράμα.Μια τυχαία γνωριμία θα την κάνει να θέλει να μείνει στην Αθήνα και μία μέρα εντελώς Τυχαία Ανακαλύπτει μια παλαιά έπαυλη εγκαταλειμμένη που της κάνει μεγάλη εντύπωση και την αγοράζει.Καθώς την ανακαινίζει ανακαλύπτει μια τοιχογραφία ενός ζευγαριού και η κοπέλα της μοιάζει πολύ.Λίγο καιρό μετά αρχίζουν να Συμβαίνουν περίεργα πράγματα, που ενώ την τρομάζουν, παράλληλα την προκαλούν να ερευνήσει την ταυτότητα του ζευγαριού νιώθοντας πως εκεί κρύβεται η απάντηση σε όσα συμβαίνουν.
Ένα βιβλίο που μου άρεσε πάρα πολύ, που μου κράτησε το ενδιαφέρον όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει η κ.Δημουλίδου, με συγκίνησε πολύ δεν με τρόμαξε και ήθελα και εγώ δικαίωση και να μάθω το γιατί.
" θα σου πω μόνο ότι τα σκοτεινά μονοπάτια που βάδιζα τα φώτισε μία λάμψη, ένα αστέρι που κατέβηκε απ' τον ουρανό.Δεν θέλω να σε χάσω.Θέλω να με λούζει με το φως του και είσαι εσύ ........"
Σας το Προτείνω

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου