RSS

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Η ΚΑΤΑΡΡΕΣΗ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Ένα βροχερό βράδυ,περνώντας με το αυτοκίνητο μέσα από ένα δάσος για να επιστρέψει στο σπίτι της,η Κας Άντερσον συναντάει ένα σταματημένο αυτοκίνητο με μία γυναίκα μέσα ... ζωντανή!
Την επόμενη μέρα μαθαίνει ότι αυτή η γυναίκα βρέθηκε άγρια δολοφονημένη!

Τύψεις κι ενοχές αρχίζουν και κατοικούν στο κεφάλι της μέσα, με αποτέλεσμα να είναι πάντα αγχωμένη και καταρρακωμένη από τη στεναχώρια της .
Τη βασανίζει το ότι δεν σταμάτησε να την βοηθήσει.Και μέσα σ αυτήν την παράκρουση έρχεται να προστεθεί κι ένας άγνωστος που της τηλεφωνεί καθημερινά μόνο όταν είναι μόνη στο σπίτι και ίσως να την επισκέπτεται κιόλας,γιατί μόνο αυτή αντιλαμβάνεται τα σημάδια του ερχομού του.
Ο Μάθιου,ο σύζυγος της και η καλύτερη της φίλη, η Ρέιτσελ την στηρίζουν με όσες δυνάμεις έχουν.
Ξεχνάει όμως και μάλιστα σοβαρά πράγματα όπως τα γενέθλια του συζύγου,το ραντεβού με τη φίλη της,πόσα χάπια πήρε. Άρχισε να σκέφτεται μήπως πάσχει από την ίδια αρρώστια που έπασχε η μητέρα της.
Περνάει δύσκολες μέρες,είναι στο χείλος της καταστροφής.Δεν έχει καταφέρει να διαγράψει από τη μνήμη της εκείνο το βράδυ.
Ένα καλοστημένο ψυχολογικό θρίλερ ,καθηλωτικό, με άκρως κινηματογραφικές εικόνες που σου κόβουν την ανάσα.
Η συγγραφέας κατάφερε και δημιούργησε ένα κλίμα τρομοκρατικό και απειλητικό ως προς τη ζωή και το μυαλό της ηρωίδας, αλλά συνάμα συνάμα έθιξε και την άνοια,μία αρρώστια καθόλου αμελητέα.
Ένα μόνιμο μυστήριο πλανάται σ όλο το βιβλίο,η ατμόσφαιρα μία κινούμενη βόμβα που περιμένεις ανά πάσα στιγμή να εκραγεί!
Η κατάρρευση της Κας είναι αναμενόμενη,όλα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο μυαλό της μέσα και βασανίζεται καθημερινά,κανένα φως δεν ανάβει από πουθενά.
Οι χαρακτήρες του βιβλίου απλοί και καθημερινοί. Κάποιοι απ αυτούς μου υπόδειξαν ότι είναι αρπακτικά και κάποιοι άλλοι την αθωότητα της ψυχής τους,όπως η Κάτια. Όταν κλείνει η πόρτα του κάθε σπιτιού το βράδυ,μόνο οι ένοικοι γνωρίζουν την αλήθεια.
Αντιλήφθηκα ότι το μυαλό περπατάει σε μονοπάτια δύσβατα κι ότι είναι πολύ εύκολο να παρεκκλίνει μετά την παρέμβαση της καρδιάς.Η ζωή τρέχει με γοργούς ρυθμούς και ώρες ώρες δεν την προλαβαίνουμε ή δεν μας αφήνουν να την προλάβουμε.
Οι τύψεις και οι ενοχές είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε πολλούς από μας. Κατοικοεδρεύουν μέσα μας και πολλές φορές μας συμβουλεύουν λανθασμένα.
Ένα πυκνό, δυνατό βιβλίο που πραγματικά ζωγραφίζει τον έρωτα και τη φιλία με μελανά χρώματα προσπαθώντας να περάσει σε μας την έννοια της πίστης και της αληθινής αγάπης!
Υπήρχαν στιγμές που φοβήθηκα μήπως η ηρωίδα δεν αντέξει την πλάνη του μυαλού της. Βάδιζε σ έναν μαύρο και σκοτεινό δρόμο και δυστυχώς κατέρρευσε.
Μια συναρπαστική μυθιστορία που με συνεπήρε.
Ένα βιβλίο με καταιγιστικές πληροφορίες οι οποίες μου χτύπησαν το καμπανάκι να επανεξετάσω κάποιους ανθρώπους της ζωής μου και από άλλες πλευρές!
Η αντίδραση της ηρωίδας μου φανέρωσε το εξής:Να μην αγνοούμε ποτέ τον συναγερμό που χτυπάει μέσα μας. Κάτι ξέρει!
Υπέροχο!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου