RSS

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΚΡΙΣΤΙΝ - ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΑ


Το Κριστίν (αγγλικά: Christine) είναι μια αμερικανική κινηματογραφική ταινία τρόμου του 1983, σε σκηνοθεσία Τζον Κάρπεντερ.
Το σενάριο έγραψε ο Μπιλ Φίλιπς και είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στήβεν Κινγκ.
Η ταινία διαδραματίζεται το έτος 1978, όταν ο σπασίκλας έφηβος, Άρνολντ Κάννινγκαμ (Κιθ Γκόρντον) αγοράζει μια ερειπωμένη Plymouth Fury με το όνομα "Κριστίν".
Γοητευμένος από το κλασσικό όχημα αρχίζει να το επισκευάζει ώσπου το κάνει σαν καινούργιο. Όμως το αυτοκίνητο είναι «ζωντανό» και θα σκοτώσει οποιονδήποτε θεωρεί απειλή για αυτήν και τον ιδιοκτήτη της.
Αρχικά η Μπρουκ Σίλντς ήτανε να παίξει την Λι, λόγω της δημοσιότητάς της μετά την κυκλοφορία της ταινίας Η Γαλάζια Λίμνη. Ο Σκοτ Μπάιο προοριζόταν επίσης για να παίξει τον Άρνολντ. Οι κινηματογραφιστές αρνήθηκαν την πρόταση να βάλουν νέους και σχετικά άγνωστους ηθοποιούς στην ταινία. 


 Ο Κέβιν Μπέικον θα έπαιζε το ρόλο του Άρνολντ, αλλά προτίμησε να παίξει στο Footloose του 1984. Ο Κάρπεντερ τελικά έβαλε στο ρόλο του Άρνολντ τον Κιθ Γκόρντον μετά από μια οντισιόν στη Νέα Υόρκη. Ο Γκόρντον είχε αρκετή εμπειρία στις ταινίες, αφού δούλευε σε θέατρο. Ο Τζον Στόκγουελ μπήκε στην ταινία μετά από μια οντισιόν στο Λος Άντζελες.
Η δεκαεννιά ετών τότε Αλεξάνδρα Πωλ μπήκε στην ταινία μετά από μια οντισιόν στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον Κάρπεντερ, η Πωλ ήταν μια ανεκπαίδευτη νεαρή ηθοποιός εκείνη την εποχή αλλά ήταν ότι πρέπει για να παίξει το ρόλο της Λι. Η ίδια η Πωλ είπε ότι δεν διάβασε ποτέ κανένα από τα βιβλία του Στήβεν Κινγκ αλλά δεν είχε δει επίσης ποτέ ταινία του Τζον Κάρπεντερ.


Το Κριστίν γυρίστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια ενώ το γκαράζ του Νταρνέλ βρισκόταν στη Σάντα Κλάριτα. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 1983, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του μυθιστορήματος του Κινγκ. Οι δύσκολες σκηνές της ταινίας ολοκληρώθηκαν από τον κασκαντέρ Τέρι Λέοναρντ, ο οποίος ήταν πίσω από το τιμόνι στις σκηνές που το αυτοκίνητο έτρεχε με υψηλή ταχύτητα η στη σκηνή που το αυτοκίνητο διασχίζει τον αυτοκινητόδρομο καλυμμένο στις φλόγες.


Movie Highlights
Η σκηνή στο ξεκίνημα όπου το καπό της Christine «πολτοποιεί» το χέρι ενός άτυχου μηχανικού.
Η απόκοσμη σκηνή που η σμπαραλιασμένη Christine «αυτογιατρεύεται» μπροστά στα μάτια του σαλεμένου νεαρού οδηγού της.



Το βιβλίο:
Είναι καλοκαίρι του 1978, όταν ο Άρνι, ένας αδέξιος και μοναχικός έφηβος, ερωτεύεται με την πρώτη ματιά μια σαραβαλιασμένη Πλίμουθ του '58. Ο Ντένις, ο ήρωας του σχολείου, φίλος του Άρνι και συχνά προστάτης του, κάνει ό,τι μπορεί για να του βγάλει από το μυαλό την ιδέα. Αλλά εκείνος το 'χει αποφασίσει: Θα κάνει δική του την Κριστίν, με οποιοδήποτε κόστος...


Η Κριστίν δεν είναι ένα τυχαίο αυτοκίνητο. Μπορεί να μοιάζει με απολίθωμα μιας άλλης εποχής, αλλά έχει μέσα της ψυχή. Έτσι πιστεύει ο Άρνι. Και δεν ξέρει ακόμη πόσο δίκιο έχει...


Όσο ο Άρνι πασχίζει να την επισκευάσει, τόσο παθιάζεται μαζί της. Και τόσο περισσότερο η Κριστίν μοιάζει ν' αποκτά σιγά σιγά δική της ζωή -ή μήπως είναι μόνο η φαντασία τους; Αυτό ελπίζει ο Ντένις... ώς τη στιγμή που στους σκοτεινούς δρόμους του ήσυχου προαστίου τους αρχίζουν να σκοτώνονται άνθρωποι... κι ο Ντένις δεν μπορεί πια να αρνηθεί την τρομακτική αλήθεια: η Κριστίν είναι ζωντανή...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου