RSS

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ - ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΑ /ΣΕΙΡΑ

Το Δυο μέρες μόνο ήταν ελληνική κοινωνική τηλεοπτική σειρά, η οποία προβλήθηκε το πρώτο μισό της σεζόν 2005 - 2006 και το άλλο μισό της σεζόν 2006 - 2007, από το κανάλι Mega. Αν και σημείωσε ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των υπευθύνων, καθώς η προηγούμενη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Κλείσε τα μάτια», είχε θεαματικές επιδόσεις στους πίνακες της AGB.
Το ομότιτλο τραγούδι είχε κυκλοφορήσει πρώτη φορά το 1991 στο δίσκο της συνεργασίας της Δήμητρας Γαλάνη με τον Παρασκευά Καρασούλο, "Φως".
Παρ' όλα αυτά, για τις ανάγκες της σειράς η δημοφιλής ερμηνεύτρια το ερμήνευσε ξανά, σε μια πιο ροκ εκτέλεση. Το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο των Χριστόφορος Παπακαλιάτης-Χριστινα Μπρεμπου «Δυο μέρες μόνο», θέμα του οποίου οι ζωές των ηρώων πριν τους συμβούν τα γεγονότα της σειράς.

Το βιβλίο:
Ο Άρης Βρεττός δεν έχει γίνει ακόμα συγγραφέας αλλά αυτή είναι η φιλοδοξία του. Η Σοφία δεν έχει γίνει ακόμα χορεύτρια όμως αυτή είναι η δική της φιλοδοξία. Αγαπιούνται. Δυο νέοι με τις ανησυχίες και τα όνειρα των σύγχρονων ανθρώπων. Αθήνα, Παρίσι, και πάλι Αθήνα: το σκηνικό της ζωής τους.
Κάποια στιγμή η πραγματικότητα, με τις αναπότρεπτες προκλήσεις της, τους χωρίζει απότομα. Αλλά δυο νέοι άνθρωποι, σήμερα, αντίθετα με ό,τι λέγεται συνήθως, έχουν εμπιστοσύνη: στο μέλλον. Κάποια στιγμή, αρκούν δυο μέρες μόνο για να ξαναγυρίσει η ζωή εκεί που άρχισε. Αρκούν άραγε;

Το βιβλίο αυτό, χάρη σε μια πρωτότυπη ιδέα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, πρωταγωνιστεί στα τηλεοπτικά επεισόδια της σειράς που φέρνει το ίδιο όνομα, αλλά δεν είναι το σενάριο της σειράς. Το μυθιστόρημα αυτό είναι ένα βιβλίο κλειδί όπου ο θεατής μπορεί να αναζητήσει στοιχεία που αποτελούν την προηγούμενη πραγματικότητα πάνω στην οποία συνεχίζεται το σενάριο. Από την άλλη, αυτό το έξυπνο και συνάμα τρυφερό βιβλίο έχει το ορατό μέλλον του, τη συνέχειά του, στην τηλεοπτική ιστορία του "Δυο μέρες μόνο". 

Αν, όπως λένε, το πιο δυνατό μυθιστόρημα είναι η ίδια η ζωή, τότε αυτό το μοντέρνο βιβλίο είναι μια πραγματικότητα από την οποία αντλεί ζωή το σήριαλ -ενώ το τελευταίο είναι η εικονική μυθολογία στην οποία απογειώνεται ο αναγνώστης του βιβλίου....



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου