RSS

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει σε λίγες μέρες θα μιλήσουμε για τον έρωτα και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την παρέα μας μια συγγραφέας που στα βιβλία της υμνεί το θεό έρωτα. Έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε στο blog μας την κυρία Έλενα Αντωνίου .

Καλησπέρα κυρία Αντωνίου και σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας. Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για το βιβλίο σας θα ήθελα να μας πείτε δύο λόγια για σας .Ποια είναι η Έλενα Αντωνίου;

Εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία! Δεν έχω πολλά να πω... Όποιος διαβάζει βιβλία μου μπορεί να καταλάβει κάποιες πτυχές μου. Είμαι σίγουρα ρομαντική και ανεξαρτήτως συνθηκών παραμένω αισιόδοξη.
  
Πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή σας;

Από πολύ νεαρή ηλικία είχα έφεση στη συγγραφή. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν με ένα μολύβι στο χέρι κι έγραφα, έγραφα, έγραφα...  

 Μιλήστε μας για το νέο σας βιβλίο.;Τι συμβαίνει καθώς πέφτει η νύχτα;

Και τι δεν συμβαίνει! Έρωτες, πάθη, ίντριγκες, σκάνδαλα...  Ένας σκληρός και ψυχρός Ρώσος υπουργός, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε ένα οικονομικό σκάνδαλο, ερωτεύεται μία Ελληνίδα δημοσιογράφο που την ακολουθεί η φήμη της αριβίστριας και στην ουσία δεν είναι και τόσο αθώα. Όταν ερωτεύονται προσπαθούν να διαχειριστούν τόσο τα πρωτόγνωρα συναισθήματα όσο και το παρελθόν τους που ρίχνει τη σκιά του στο παρόν. Παράλληλα, και οι δυο τους έχουν να αντιμετωπίσουν σκάνδαλα και να πολεμήσουν εχθρούς που απειλούν ακόμη και τη ζωή τους, ενώ δοκιμάζεται η δύναμη του έρωτά τους.


 Τι υπήρξε πηγή έμπνευσης για το εν λόγω βιβλίο;

Η κάθε ιστορία επιλέγει τη στιγμή της για να γεννηθεί. Έτσι και αυτή. Στιγμές, σκηνές, εικόνες πολιορκούσαν το μυαλό μου. Ήθελα να γράψω για έναν Ρώσο ήρωα καθώς μου το είχε ζητήσει μια φίλη κι έτσι το τοποθέτησα στην Αγία Πετρούπολη που είναι μία απολύτως ρομαντική και μαγευτική πόλη με έντονη ιστορία και πολιτισμό. Τον τίτλο τον εμπνεύστηκα άλλωστε από τις Λευκές Νύχτες της Αγίας Πετρούπολης εκεί όπου το ζευγάρι ζει τον έρωτά του. Ο υπουργός με τη δημοσιογράφο ήταν το τέλειο ζευγάρι γι' αυτήν την ιστορία. Επίσης, μελέτησα ένα παρόμοιο σκάνδαλο με αυτό που περιγράφω και το μετέφερα στη Ρωσία. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το “Καθώς έπεφτε η νύχτα”.

 Ποιον ήρωα του βιβλίου σας αγαπήσατε περισσότερο και για ποιον λόγο;

Και τον Αλεξέι και τη Βαλέρια. Τον Αλεξέι με τις αδυναμίες του και τις ανασφάλειές του που τον κάνουν πιο αληθινό και ανθρώπινο. Μάχεται για την αγάπη του με κάθε τρόπο, κάνει τη δική του υπέρβαση και αυτό με συγκινεί σ' εκείνον. Η Βαλέρια είναι μία γυναίκα δυναμική, αποφασιστική, ατρόμητη. Της άνοιξαν ένα παράθυρο αλλά κατάφερε με την προσωπικότητά της να ανοίξει ολόκληρη την πόρτα. Και φυσικά για χάρη του έρωτα τολμά να φθάσει στα άκρα.

 ΚΑΘΩΣ ΕΠΕΦΤΕ Η ΝΥΧΤΑ. Μια ιστορία για τη δύναμη του έρωτα. Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη δική σας ζωή;

Τον πρωταρχικό. Ο έρωτας δίνει νόημα στη ζωή και για εμένα είναι πηγή έμπνευσης.



Η συγγραφή ήταν για εσάς όνειρο ζωής ή προέκυψε τυχαία;

Όνειρο ζωής. Χωρίς να το κυνηγήσω όλα με οδήγησαν εκεί, στην πραγμάτωσή του.
  
Νέο συμβόλαιο με την Άρλεκιν και είστε η δεύτερη Ελληνίδα που γράφετε για τη σειρά SILK. Πώς αισθάνεστε για αυτό;

Μαγικά! Ονειρεμένα! Ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα. Όταν είδα το σήμα της Άρλεκιν στο βιβλίο, το συναίσθημα ήταν απερίγραπτο. Είμαι εκεί που ανήκω και αγαπώ.


  
Οι ιστορίες σας έγιναν γνωστές μέσα από το wattpad.Μιλήστε μας για αυτήν την εφαρμογή ώστε να τη γνωρίσουν καλύτερα οι φίλοι μας.

Είναι μία εφαρμογή όπου συγγραφείς αναρτούν τις ιστορίες τους και τις διαθέτουν δωρεάν στο αναγνωστικό κοινό. Το θετικό είναι ότι υπάρχει άμεση επαφή συγγραφέα – αναγνώστη.  Και υπάρχουν κάποιοι συγγραφείς που πράγματι αξίζει να... ανακαλυφθούν και να διαβαστούν. 

 Τι διαβάζει η Έλενα Αντωνίου τον ελεύθερο χρόνο της;

Τα πάντα. Βέβαια αδυναμία μου είναι το ρομαντικό μυθιστόρημα, ιδίως οι ιστορίες εποχής. Μου αρέσει το πολιτικό θρίλερ, το αστυνομικό μυθιστόρημα, η φιλοσοφία, η ψυχολογία. Θα έλεγα το μόνο είδος που δεν διαβάζω είναι το ψυχολογικό θρίλερ κι αυτό γιατί είμαι φοβιτσιάρα και με επηρεάζει τόσο που χάνω τον ύπνο μου.

 Ποιο είναι το όνειρό σας όσον αφορά τη συγγραφή;

Να αγαπιούνται οι ιστορίες μου. Αυτό. Είναι τόση η ηθική ικανοποίηση και η χαρά που με κάνει ευτυχισμένη.



Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας;

Το επόμενο βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη Silk τον Μάιο, οπότε το έχω τελειώσει ήδη. Είναι επίσης ένα ρομαντικό μυθιστόρημα το “Πέρα από τις σκιές”.  Ωστόσο γράφω και το επόμενο.

Αλεξέι. Ένας άντρας που ονειρεύονται όλες οι γυναίκες. Πιστεύετε ότι οι άντρες σήμερα έχουν τόσες ευαισθησίες και ανασφάλειες όπως ο ήρωας σας;

Όταν οι άνδρες ερωτεύονται αληθινά κάνουν τα πάντα. Και ίσως τότε μόνο να εκδηλώνουν τις ευαισθησίες τους και τις αδυναμίες τους. Ο έρωτας τους κάνει ευάλωτους. Ανασφάλειες έχουν πολλές, όπως όλοι οι άνθρωποι. Όλοι κάνουμε ένα ταξίδι σ' αυτόν τον κόσμο, αναζητούμε τον εαυτό μας και θεμελιώνουμε τις βάσεις μας. Μέχρι να γίνει αυτό πιστεύω ότι έχουμε πολλές ανασφάλειες.



Κυρία Αντωνίου ο έρωτας είναι αυτός που μας κρατά ζωντανούς.Αυτός για τον οποίον αξίζει να παλεύουμε. Πιστεύετε όμως ότι πολλές φορές υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν ώστε δύο άνθρωποι να είναι μαζί όπως οι κεντρικοί σας ήρωες;

Είναι ρομαντική η θεώρησή μου. Πιστεύω ότι όταν υπάρχει πραγματικός έρωτας τότε βρίσκουμε τη δύναμη και υπερνικάμε όλα τα εμπόδια. Κανείς ερωτευμένος δεν θέλει να προκαλεί δάκρυα πόνου στον άνθρωπο που αγαπά. Και υποστηρίζω απόλυτα πως όποιος θέλει βρίσκει τρόπο αλλιώς βρίσκει δικαιολογίες.

Πολλοί αναγνώστες δεν προτιμούν την ερωτική λογοτεχνία. Τι θα θέλατε να τους πείτε;

Μπορεί να μην έχουν διαβάσει το σωστό βιβλίο της ερωτικής λογοτεχνίας που να μιλήσει μέσα τους. Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να διαβάζει μόνο ένα λογοτεχνικό είδος και να κατακρίνει τα υπόλοιπα. Μου φαίνεται πολύ μονομερές και στενόμυαλο. Και πάλι δεν μπορεί όλα τα βιβλία του είδους που επιλέγει να είναι τέλεια! Καλό είναι να είμαστε ανοιχτοί σε πολλών ειδών αναγνώσματα και σίγουρα θα βρούμε κάποιο που θα αγγίξει και την καρδιά και το μυαλό μας.

Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά για αυτήν τη συνέντευξη και σας ευχηθώ κάθε επιτυχία θα ήθελα να πείτε κάτι που εσείς θέλετε στους φίλους μας;

Εγώ ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι όμορφα λογοτεχνικά ταξίδια. Πέραν των βιβλίων, θα έλεγα να μην φοβόμαστε να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Σε μία πολύ δύσκολη εποχή μόνο η αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Επιμέλεια συνέντευξης: Βίκυ Τάσιου


Λίγα λόγια για το βιβλίο:


H φιλόδοξη δημοσιογράφος Βαλέρια Γρηγορίου έχει αρκετούς εχθρούς, λίγους φίλους και ένα σκανδαλώδες παρελθόν που την καταδιώκει. Αποφασισμένη να κάνει το ρεπορτάζ της καριέρας της, που θα απογειώσει τη φήμη της και θα την καταξιώσει στον επαγγελματικό στίβο, ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη. Στόχος, να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς και μαύρου χρήματος στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου της Ρωσίας Αλεξέι Νικολάεφ.

Η Βαλέρια είναι αποφασισμένη να μεταχειριστεί κάθε τρόπο για να φθάσει στην αλήθεια, ακόμη και τη θηλυκότητά της, παραβαίνοντας την επαγγελματική και ηθική της δεοντολογία. Αλλά αυτό που δεν υπολογίζει είναι η απόλυτη γοητεία του Ρώσου πολιτικού και η πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από το σκληρό και βλοσυρό του ύφος.

Στο δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας οι δυο τους θα χαθούν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι μυστικών, διπλωματίας, συμφερόντων και πάθους που θα θέσει σε κίνδυνο τόσο τις ζωές τους όσο και έναν μεγάλο έρωτα…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Έλενα Αντωνίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Το «Καθώς έπεφτε η νύχτα» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα από τη SILK, ενώ ακολουθεί το “Πέρα από τις σκιές” που αναμένεται να εκδοθεί τον Μάιο.
Γεννήθηκε στη Λάρισα, μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ζει, ενώ κατάγεται από τη Μήλο. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.
Λατρεύει τις ερωτικές ιστορίες ενώ γράφει και η ίδια από την εφηβική ηλικία. Αγαπά τα ταξίδια, τα βιβλία, τις ρομαντικές κομεντί και την country μουσική.
Εργάζεται σε ημερήσιες εφημερίδες ως διορθώτρια/επιμελήτρια κειμένων αλλά και σε διαδικτυακά Μέσα ως news editor.
Το πρώτο της βιβλίο ήταν «Τα Δάκρυα του Πάθους».





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου