RSS

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ

    Book review
👣 Βίκυ Τάσιου👣


Δύο όμηροι.
Μία σφαίρα.
Ένας αυτός που τελικά θα επιζήσει.
Ένα βιβλίο για τις ανθρώπινες επιλογές.
Ένα σκοτεινό μυθιστόρημα για εκείνες τις αποφάσεις που πολλές φορές μας αλλάζουν τη ζωή.
Για το παρελθόν που πολλές φορές μας κυνηγά.
Που γίνεται η αφορμή για το τι συμπεριφορές ή το τι χαρακτήρα θα επιδείξουμε στην πορεία.

Κάνοντας μία περιήγηση στον ιστό για τα βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα παρατήρησα ότι στα περισσότερα από αυτά οι τίτλοι των βιβλίων είναι από παιδικά παιχνίδια.
Δεν γνωρίζω αν αυτό εξηγείται στην πορεία ή συμβαίνει για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό αλλά εμένα ο σκοπός μου είναι πλέον να διαβάσω όλο του τα βιβλία γιατί μπορώ να πω ότι έγινα μία από τις πιστές αναγνώστριες του καθώς έμεινε αρκετά ικανοποιημένη και από τη γραφή του αλλά και από την εξέλιξη της ιστορίας του.
Το αμπε μπα μπλόμ είναι ένα σκοτεινό αστυνομικό μυθιστόρημα που με καθήλωσε από την πρώτη κιόλας σελίδα καθώς όσοι το έχουν διαβάσει θα έχουν δει ότι έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πρώτη ταινία του Saw.
Αυτό ήταν αρκετό για να έχει την αμέριστη προσοχή μου .
Αν και δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα αστυνομικά , το συγκεκριμένο μπορώ να πω ότι ήταν από αυτά που προτιμώ να διαβάζω και ίσως γίνει αφορμή για να στραφώ και λίγο περισσότερο προς την αστυνομική λογοτεχνία.
Χωρίς αναλυτικές περιγραφές, χωρίς πολλά ονόματα, χωρίς υπερβολικές αναλύσεις σχετικά με τη ζωή των ηρώων , μπόρεσε να με κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Το αμπε μπαμ πλόμ ξεκινά και εγώ έχω μείνει άφωνη από το σκηνικό που έχει πλάσει ο συγγραφέας, από πρώτο ζευγάρι που έχει βάλει σε αυτό το παιχνίδι , αλλά και από την πρώτη μου γνωριμία με την πρωταγωνίστρια της σειράς την Έλεν Γκρέις.
Ένα αστυνομικό θρίλερ το οποίο διαφέρει από τα περισσότερα που έχω διαβάσει και ο πιο βασικός λόγος είναι ότι ο δολοφόνος δεν χρειάστηκε να λερώσει τα χέρια του με αίμα, καθώς άφηνε στα θύματα την τελική επιλογή για το ποιος είναι θα είναι εκείνος που θα πάρει στις πλάτες του το στίγμα του δολοφόνου και αν τελικά θα καταφέρει να επιβιώσει με τις τύψεις που θα τον καταδυναστεύουν.
Η γραφή ήταν πάρα πολύ γρήγορη και καταιγιστική και τα κεφάλαια του μικρά ,με σκοπό να εντείνουν ακόμα περισσότερο την αγωνία του αναγνώστη, δίνοντας μας εναλλάξ πληροφορίες πότε για την πλευρά των υποψήφιων θυμάτων αλλά και για τα συναισθήματά τους και άλλοτε για την πλευρά της αστυνομικής έρευνας.
Οι περιγραφές των εγκλημάτων ήταν σοκαριστικές όχι όμως με την έννοια της βιαιότητας αλλά για το γεγονός ότι έβαζε τον αναγνώστη σε σκέψεις για τις αδυναμίες της ανθρώπινης υπόστασης και για το τι τελικά είναι ικανός να κάνει ένας άνθρωπος για να επιβιώσει.
Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις κατάφερε να με κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή σαν χαρακτήρας και αυτό γιατί πίσω από το σκληρό πρόσωπο που προσπαθούσε να επιδείξει κουβαλούσε τους δικούς της δαίμονες προσπαθώντας να ξεφύγει από το παρελθόν της με το οποίο τελικά ήρθε αντιμέτωπη στο τέλος του βιβλίου.
Το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ και σύντομα θα ξεκινήσω και τα υπόλοιπα της σειράς γιατί θα ήθελα να δω και την εξέλιξη του συγγραφέα, αλλά και την εξέλιξή των ηρώων αλλά και για να δω τι άλλες ιστορίες θα μου παρουσιάσει ο κύριος Arlidge.
Ένα παιχνίδι μυαλού όπου ο πιο δυνατός θα είναι και αυτός που θα επιβιώσει.
Εσύ θα προτιμούσες να χάσεις τη ζωή σου ή το μυαλό σου;
Σκότωσε ή θα σκοτωθείς.
Αυτή είναι η επιλογή σου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου