RSS

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΟ

Book review
Pantelis Topalidis
 
Ένα βιβλίο που πρωτίστως με τράβηξε το εξώφυλλο του,από τα πιο όμορφα και εμπνευσμένα που έχω δει!
Στην συνέχεια,το δέλεαρ ήταν ο τίτλος του,μιας και πέρα από τα βιβλία,λατρεύω εξίσου και τα ταξίδια.
Τόπος δράσης μας λοιπόν το Παρίσι,η πόλη του φωτός και ίσως για κάποιους η πιο ερωτική πόλη του κόσμου!

Πρωταγωνίστριες η Αλίκη,η Μαρίνα και η Νατασσα,μεταπτυχιακές φοιτήτριες της γαλλικής φιλολογίας.
Διαμετρικά αντίθετες μεταξύ τους,σύντομα θα αντιληφθούν ότι η γνωριμία τους στην γαλλική πρωτεύουσα,μόνο τυχαία δεν ήταν και χωρίς αμφιβολία θα τους αλλάξει την κοσμοθεωρία τους για τα πάντα.
Ένα βιβλίο που μας εξιστορεί την φιλία και είναι ειδικά αφιερωμένο σε αυτήν.
Στα λίγα εκείνα άτομα ,που επιλέγει ο καθένας μας να έχει δίπλα του συνοδοιπόρους, σε χαρές και λύπες,στα άτομα που αντιμετωπίζουμε σαν την δεύτερη οικογένεια μας.
Η συγγραφέας, άριστη γνώστης του Παρισιού, με φρέσκια και κοφτερή ματιά,με πανέξυπνο χιούμορ και ρέουσα κινηματογραφική πλοκή,μας χαρίζει απλόχερα μια ιστορία που θα μας κάνει να κλάψουμε από τα γέλια,μέσα από τις γλαφυρές και ολοζώντανες περιγραφές και συνάμα θα μας συγκινήσει βαθιά!
Ο αναγνώστης καλείται να διαπιστώσει για άλλη μία φορά την δύναμη και την ουσία της φιλίας και πόσο πιο όμορφα είναι όλα όταν τα μοιράζεσαι.
Θα υποσχεθεί για άλλη μια φορά στον ευατό του,να μην σκαλίζει το παρελθόν και να μην αγωνιά για το μέλλον, που είναι το λιγότερο άσκοπο,γιατί όσο κλισέ και να ακούγεται ,η ασπρόμαυρη ζωή μας είναι μόνο στιγμές και είναι υπέροχη η αίσθηση να τις ζεις στο έπακρο,λες και δεν υπάρχει αύριο!
Επιπλέον,θα καταλάβει πόσο εξαίσια είναι η γεύση της επιτυχίας,όταν άσχετα από κόπους και στερήσεις,πετυχαίνεις τους στόχους σου,με απόλυτη προσήλωση σε αυτούς!
Και κάλιο αργά παρά ποτέ,είναι τόσο μεγάλη η απόλαυση να μπορούμε ενίοτε να κακομαθαίνουμε τον ευατό μας δίχως ενοχές και ας τρώμε τον υπόλοιπο μήνα στραγάλια,όπως πολύ σοφά μας αποκαλύπτει η συγγραφέας.
Ένα τρυφερό μυθιστόρημα γεμάτο από ανεμελιά αλλά και ζόρια,που μας περιγράφει περίτεχνα την καμπή της ενιλικίωσης με ότι αυτό συνεπάγεται.
Που μας ταξιδεύει νοερά σε κάθε όμορφη και μελαγχολική γειτονιά του Παρισιού και μας προτρέπει με την κάθε ευκαιρία να γελάμε μέχρι να ξεκουφάνουμε τους διπλανούς μας και να δημιουργούμε αναμνήσεις, γιατί αυτές μένουν και αυτές ευθύνονται για αυτό που είμαστε σήμερα.
Μια πανέμορφη και νοσταλγική ιστορία,γεμάτη από νιάτα και εικόνες,μεστή ειλικρίνεια και απέραντη αισιοδοξία που όλοι μας την έχουμε ανάγκη!
Το απόλαυσα στον υπερθετικό βαθμό και πέρασα παραπάνω από ευχάριστα τον χρόνο μου,σας προτρέπω το ίδιο!
Vicky Moragianni θερμά συγχαρητήρια για ένα βιβλίο που στην κυριολεξία το λάτρεψα,με το καλό και το επόμενο και πάντα επιτυχίες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου