RSS

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

Η άποψη της Πόπης Χρυσουλάκη για το βιβλίο...
              
<< ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ..>> της Ίρις Κάλβα από τις εκδόσεις ΜΠΕΛ 

Καλημέρα σε όλη την παρέα!
Η Άλεξ προσπαθεί να συνέλθει από ένα παρελθόν γεμάτο πόνο, απώλειες και πολλά αναπάντητα "γιατί" και "αν"... Χάνει τον εαυτό της και παλεύει να τον ξαναβρεί κάπου ανάμεσα σε ψυχαναλύσεις και ψυχιατρικές κλινικές. Μέχρι που η μοίρα της τη φέρνει στην πανέμορφη Σύρο. Εκεί, αποτραβηγμένη από όλους και όλα, σε ένα νέο περιβάλλον πλημμυρισμένο με τα χρώματα της Ελλάδας, άγνωστη μεταξύ αγνώστων, αποφασίζει να ξαναπιάσει τα πινέλα της και να αφοσιωθεί στη ζωγραφική της που χρόνια την είχε αφήσει. 
Η έμπνεση δεν αργεί να την επισκεφτεί και ενθουσιασμένη για το αναγεννημένο της εγώ, αρχίζει να ψάχνει μέρη που θα την απογειώσουν. Ώσπου εκεί, σε μια θαλάσσια σπηλιά, βρίσκει ένα παμπάλαιο βενετσιάνικο μπουκάλι, που έχει κρυμμένο μέσα του ένα γράμμα. Το να ανακαλύψει ποιος έστειλε το μήνυμα αυτό και ποια ιστορία κρύβεται από πίσω του, γίνεται ο επόμενος στόχος της. Με τη συνδρομή των νέων φίλων της, που δεν είναι άλλοι από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού και έναν γοητευτικό Ιταλό που δε μένει ασυγκίνητος από την ομορφιά της, η Άλεξ γνωρίζει την ιστορία της "χαμένης πριγκίπισσας", της Ισαβέλλας.
Μια ζωή πολυτάραχη, γεμάτη επίσης με πόνο, μυστικά, ανεκπλήρωτους έρωτες και πάθη, συνοδεύει το μύθο της Ισαβέλλας. Ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο ξεκινάει κι η Άλεξ ακροβατεί μεταξύ της ενετοκρατούμενης Σύρου, της Βενετίας των Δόγηδων και του παλατιού του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή.
Ο έρωτας για τον Ιταλό δε θα αργήσει να την επισκεφτεί, αν και το είναι της αντιδρά με σθένος. Μαζί με το κουβάρι της ζωής της Ισαβέλλας καλείται να ξανατυλίξει και το κουβάρι της δικής της. Η Ισαβέλλα θα γίνει ο νέος σύμμαχός της. Ένας σύμμαχος που περιμένει μια λύτρωση. Όπως κι η ίδια άλλως τε.
να ξαναπιάσει τα πινέλα της και να αφοσιωθεί στη ζωγραφική της που χρόνια την είχε αφήσει. 

Η μοίρα και ο έρωτας μπλέκουν μαεστρικά κι η Ίρις Καλβά, απογειώνει το μοναδικό της συγγραφικό στυλ (με πισωγυρίσματα στο χρόνο), που είχε ξεκινήσει στα Κάστρα Των Ονείρων. Το νέο της βιβλίο είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο. Οι χαρακτήρες καλοδουλεμένοι, με έντονα χαρακτηριστικά, και η
πλοκή σε συνεπαίρνει. Η ιστορία της Ισαβέλλας σε σημαδεύει χωρίς να το καταλάβεις.
Προτιμήστε το !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου