RSS

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΧΑΝΙΜΠΑΛ - Η ΩΡΑ ΤΩΝ BELL

'ΧΑΝΙΜΠΑΛ"

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ
Η νεαρή εκπαιδευόμενη πράκτορας του FBI Κλαρίς Στάρλινγκ συναντά για πρώτη φορά τον Χάνιμπαλ Λέκτερ. Ο ιδιοφυής ψυχίατρος, καταδικασμένος για μια σειρά κανιβαλικών εγκλημάτων, δέχεται να τη βοηθήσει στη σύλληψη ενός άλλου επικίνδυνου σφαγιαστή, του "Μπούφαλο Μπιλ" ζητώντας της σε αντάλλαγμα να ξεγυμνώσει μπροστά του την ψυχή της.

Μέσα από τα κρυπτογραφικά υπονοούμενα και τις έμμεσες υποδείξεις του -για τον "Μπούφαλο Μπιλ" αλλά και για την ίδια -η Στάρλινγκ οδηγείται σε μια αγωνιώδη, φρενήρη έρευνα και ο Thomas Harris καθηλώνει τους αναγνώστες του μ' ένα συναίσθημα πιο βαθύ κι από τον τρόμο...
Η Σιωπή των Αμνών αναγνωρίστηκε ομόφωνα ως ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών. Συντάραξε το αναγνωστικό κοινό, χαρίζοντας στη λογοτεχνία του σασπένς ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και μαγνητικά "τέρατα" που γέννησε ποτέ η φαντασία ενός συγγραφέα. Κι έμεινε πλέον έργο κλασικό και αξεπέραστο, σημείο αναφοράς για όλα τα κατοπινά μυθιστορήματα του είδους".
ΧΑΝΙΜΠΑΛ:
Ο πιο αποτρόπαιος κι αινιγματικός μυθιστορηματικός ήρωας της εποχής μας κάνει την εντυπωσιακή, πολυαναμενόμενη επιστροφή του, σ' ένα έργο αντάξιο του Κόκκινου Δράκου και της πολύκροτης Σιωπής των Αμνών.
Εφτά χρόνια έχουν περάσει από την απόδρασή του, εφτά χρόνια από τότε που η ειδική πράκτορας του FBI Κλαρίς Στάρλινγκ τον ανέκρινε σ' ένα υψίστης ασφαλείας νοσοκομείο για ψυχοπαθείς εγκληματίες. Ο δόκτωρ Λέκτερ κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, καλλιεργώντας τα ανείπωτα ενδιαφέροντά του, απολαμβάνοντας τις οσμές και τις γεύσεις ενός ανυπεράσπιστου κόσμου. Όμως η Στάρλινγκ δεν έχει ξεχάσει τις συναντήσεις τους και κάποια βράδια, ο μεταλλικός, τραχύς τόνος της φωνής το αντηχεί ξανά στα όνειρά της.
Αλλά και ο Μέισον Βέρτζερ, το μοναδικό επιζήσαν θύμα του, δεν τον έχει ξεχάσει. Φρικτά παραμορφωμένος, ζει μόνο για να εκδικηθεί τον άνθρωπο που τον κατακρεούργησε. Και ξέρει ότι για να τον παγιδεύσει χρειάζεται το πιο ωραίο, το πιο αθώο δόλωμα -αυτό που ο δόκτωρ Λέκτερ ορέγεται περισσότερο απ' ότιδήποτε άλλο...
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ:
Ένας ψυχοπαθής δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος. Κάθε φορά που γεμίζει το φεγγάρι, σκοτώνει ολόκληρες οικογένειες με τον πιο φρικτό τρόπο. Η αστυνομία δεν έχει κανένα στοιχείο. Φοβούνται ότι δεν μπορούν να τον σταματήσουν κι ότι στην επόμενη πανσέληνο άλλη μία οικογένεια θα αντικρίσει το πρόσωπο του Κόκκινου Δράκου, όπως αποκαλεί τον εαυτό του. Το πρόσωπο του Θανάτου…
Γι’ αυτό, παρ’ όλο που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, επιστρατεύεται ο Γουίλ Γκράχαμ, ειδικός ερευνητής του FBI, με ξεχωριστό ταλέντο στο κυνήγι παρανοϊκών εγκληματιών. Ο τελευταίος που συνέλαβε, ο δόκτωρ Χάνιμπαλ Λέκτερ, παραλίγο να τον σκοτώσει. Έχετε ακούσει για τον δόκτορα Λέκτερ; Ακόμα και μέσα στη φυλακή είναι επικίνδυνος. Ο Γκράχαμ το ξέρει. Όμως έχει αποφασίσει να ζητήσει τη βοήθειά του. Και ίσως αυτό να είναι το τρομερότερο λάθος που έχει κάνει ποτέ στη ζωή του…
Σ’ αυτό το συγκλονιστικό μυθιστόρημα που προηγήθηκε της Σιωπής των Αμνών και του Χάνιμπαλ, ο Τόμας Χάρις αποτυπώνει ολοζώντανα τη φύση του ανθρώπινου κακού, αλλά και την αγωνιώδη διαδικασία μιας εγκληματολογικής έρευνας, συνθέτοντας ένα τρομακτικό όραμα της σκοτεινής πλευράς του κόσμου μας.
ΧΑΝΙΜΠΑΛ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ:
Χάνιμπαλ Λέκτερ αναδύεται μέσα από τον εφιάλτη του Ανατολικού Μετώπου… ένα αγόρι μέσα στο χιόνι, βουβό, με μια αλυσίδα δεμένη γύρω από το λαιμό του.
Φαίνεται ολομόναχος, αλλά κουβαλάει μαζί του τους δαίμονές του.
Ο θείος του, ένας διακεκριμένος ζωγράφος, τον βρίσκει σ’ ένα σοβιετικό ορφανοτροφείο και τον παίρνει μαζί του στο Παρίσι, όπου ζει με την όμορφη Γιαπωνέζα γυναίκα του, τη λαίδη Μουρασάκι.
Η λαίδη Μουρασάκι θα βοηθήσει τον Χάνιμπαλ να γιατρευτεί.
Χάρη σ’ εκείνη θα ακμάσει, και θα γίνει ο νεαρότερος φοιτητής που έγινε ποτέ δεκτός σε ιατρική σχολή στη Γαλλία.
Αλλά οι δαίμονές του τον επισκέπτονται και τον τυραννούν. Κι όταν μεγαλώσει αρκετά, τους επισκέπτεται κι αυτός με τη σειρά του.
Έτσι ανακαλύπτει ότι έχει και κάποια άλλα ταλέντα, πέρα από τα ακαδημαïκά. Και μ’ αυτή την αποκάλυψη ο Χάνιμπαλ Λέκτερ μετατρέπεται σε άγγελο του θανάτου...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου