RSS

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Η ΛΑΜΨΗ - ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

 Η Λάμψη είναι πιθανόν το πιο διάσημο βιβλίο του Κινγκ, όχι μόνο γιατί συνδέεται τόσο άμεσα με το όνομά του, αλλά και εξαιτίας της κινηματογραφικής μεταφοράς του Κιούμπρικ που ο Κινγκ, όμως, δηλώνει πως μισεί.
Το βιβλίο η Λάμψη ήταν αποτέλεσμα μιας διαμονής του Stephen King σε ένα παλιό τρομακτικό ξενοδοχείο.
(Και έναν εφιάλτη που είχε για τον γιο του)
Η Λάμψη διηγείται την ιστορία ενός συγγραφέα με το όνομα Τζακ Τόρανς, που αναλαμβάνει τη δουλειά του επιστάτη σε ένα απόμακρο ξενοδοχείο στο βουνό για τον χειμώνα, έτσι ώστε να μπορέσει να συγκεντρωθεί και στο επόμενο βιβλίο του. Φέρνει μαζί τη γυναίκα του, Γουέντι, και τον γιο του, Ντάνυ, αλλά σύντομα περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Το ξενοδοχείο, στοιχειωμένο από διαβολικά πνεύματα, τρελαίνει τον Τζακ, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να δολοφονήσει την ίδια του την οικογένεια.
Πώς σκέφτηκε, λοιπόν, ο Κινγκ την πλοκή για τη Λάμψη; Το 1974 ο Κινγκ και η σύζυγός του, Τάμπυ, πέρασαν μια νύχτα σε ένα μεγάλο και παλιό ξενοδοχείο στο Έστες Παρκ που λεγόταν The Stanley και λόγω του χειμώνα που ερχόταν ήταν οι μοναδικοί ένοικοι. Η παράξενη ερημιά του μέρους και οι άδειοι διάδρομοι, οδήγησαν το μυαλό του Κινγκ στην τέλεια τοποθεσία για μια ιστορία τρόμου. Εκείνη τη νύχτα, είχε έναν εφιάλτη πως ο γιος του έπεσε θύμα επίθεσης από μια πυροσβεστική μάνικα, και ξύπνησε μουσκεμένος από τον ιδρώτα, μέχρι που κόντεψε να πέσει και από το κρεβάτι. Όπως δήλωσε και ο ίδιος "Άναψα ένα τσιγάρο, κάθισα σε μια καρέκλα που έβλεπε έξω από το παράθυρο και μέχρι να τελειώσει το τσιγάρο, είχα τα βασικά κομμάτια του βιβλίου έτοιμα στο μυαλό μου"








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου