RSS

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΨΑΡΑΚΗ
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Λίγες ώρες πριν μπει ο νέος χρόνος αποχαιρέτησα το 2017 με το συγκεκριμένο βιβλίο. Το γνώρισα μέσα από τις ομάδες και ειλικρινά πολύ χάρηκα που ταξίδεψα μέσα στις σελίδες του. Είμαι από αυτούς που δεν τους αρέσουν τόσο τα διηγήματα. Θέλω το βιβλίο που διαβάζω να είναι ολοκληρωμένο. Να έχει μία συνέχεια.
Και όχι να έχει μία ιστορία, που να τελειώνει απλά, γρήγορα. Στο συγκεκριμένο βιβλίο υπάρχουν έντεκα διηγήματα, έντεκα ιστορίες, διαφορετικές μεταξύ τους, όχι ως προς το είδος, αλλά ως προς τη ροή. Γνώμη μου? Απλά το λάτρεψα. Και αρχίζω να βλέπω τα διηγήματα με άλλο μάτι. Και στις 11 ιστορίες, ο συγγραφέας με έβαλε μέσα τους και με ταξίδεψε. Σκοτεινές ιστορίες με πρωταγωνιστές απόκοσμα πλάσματα, τα οποία νιώθεις ότι ή τα έχεις συναντήσει ή θα τα συναντήσεις στο μέλλον. Τόσο αληθινά έμοιαζαν. Αλλά και με ανθρώπους καθημερινούς, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας κι έχουν το σκοτάδι στο μυαλό και την καρδιά τους. Πρώτη φορά διαβάζω βιβλίο τρόμου με τόσο μαγευτική ατμόσφαιρα. Ειλικρινά με εξέπληξε. Συγχαρητήρια στο συγγραφέα, νομίζω ότι αυτό λίγοι μπορούν να το πετύχουν. Κάποιες από τις ιστορίες μου άρεσαν λιγότερο και κάποιες με απογείωσαν. Ειλικρινά το ευχαριστήθηκα.
Έντεκα σκοτεινές ιστορίες φαντασίας, τρόμου, αλλά και ζοφερής πραγματικότητας, συνθέτουν τη συλλογή διηγημάτων "Κάτω από το κρεβάτι", που αποτελεί το τρίτο βιβλίο του πολύβραβευμένου συγγραφέα Γιώργου Γιώτσα.
Ένας συγγραφέας που γράφει για έναν συγγραφέα που γράφει για έναν συγγραφέα.
Μια σκοτεινή πύλη στο γυαλί ενός παλαιού καθρέφτη.
Η λαχτάρα για το αντάμωμα με τη νεκρή οικογένεια.
Μια διαβολική μάγισσα και μια ονειρική νεράιδα, στα βουνά της ελληνικής υπαίθρου.
H στιγμή που κερδίζεις μια ολόκληρη ζωή.
H στιγμή που χάνεις μια ολόκληρη ζωή.
Ένα ματωμένο δείπνο.
Δολοφονικοί φίλοι.
Οργισμένος ψυχοπομπός.
Αποτρόπαια εγκλήματα και κρατητήρια μέσα στη γη.
Ταξίδια με μαγικά μανιτάρια στις ράγες της ψυχεδέλειας.
Άνθρωποι που παλεύουν με υπερφυσικούς αλλά και καθημερινούς φόβους, σε μια ανθολογία βραβευμένων και καινούριων διηγημάτων για το τι μας περιμένει -χαμογελώντας- να κοιμηθούμε...
Για το τι κρύβεται στα σκοτάδια...
Κάτω από το κρεβάτι.(οπισθόφυλλο)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου