RSS

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕΝΑΟΝ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γνωρίστε Τη Νέα Μας Συγγραφέα Έλενα Χ. Στανιού

Η Έλενα Στανιού γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο.
 Είναι Διδάκτορας Παιδικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δουλεύει ως Νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση από το 1999. Μιλάει δύο γλώσσες, Γαλλικά και Αγγλικά, έχει μεταπτυχιακό στην παιδική λογοτεχνία, ενώ έχουν δημοσιευθεί άρθρα της στα περιοδικά Διαδρομές, Κείμενα, Τα Εκπαιδευτικά, Bookbird, τις εφημερίδες Θεσσαλία και Ταχυδρόμο και μία ιστορία στο Παράθυρο στην Εκπαίδευση του παιδιού.
 Έχει πάρει μέρος σε δράσεις για το παιδικό βιβλίο, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις και σεμινάρια για την παιδική λογοτεχνία, γενικά, και σεμιναριακά μαθήματα στους φοιτητές του Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2009 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός και Ήρα Εκδοτική. Είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων Αφήγησης), του ΚΕΒΙΜΑΣΥ (Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων) και του ΚΕΠΒ (Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.


Βιβλία της συγγραφέως που έχουν εκδοθεί:
1. Μικρή ιστορία για παιδιά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σειρά Βατόμουρο, ηλικία 7+, με τίτλο «Το Πρωτοχρονιάτικο δώρο του Άρη», το 2009. Υποψήφιο για τα Βραβεία του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2010-Βραβείο Πηνελόπης Μαξίμου για βιβλίο προσχολικής/πρωτοσχολικής ηλικίας.
2. Μικρή ιστορία για παιδιά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σειρά Βατόμουρο, ηλικία 7+, με τίτλο «Το μικρό ρυμουλκό», το 2011. Υποψήφιο για τα Βραβεία του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2012-Βραβείο Πηνελόπης Μαξίμου σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας.
3. Μικρή ιστορία για παιδιά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σειρά Βατόμουρο, ηλικία 7-8, με τίτλο ΈΠολίν», το 2013. Υποψήφιο για τα Βραβεία του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2014- Βραβείο Φανής Αποστολίδου σε συγγραφέα μυθιστορήματος ή εκτενούς παραμυθιού. Υποψήφιο για τα Βραβεία Public 2014.
4. Παιδικό μυθιστόρημα από την Ήρα εκδοτική, ηλικία 8-11, με τίτλο «Το μπαούλο στη σοφίτα», το 2013.
5. Μικρή ιστορία για παιδιά από την Ήρα εκδοτική, ηλικία 6-12, με τίτλο «Τα γενέθλια της Κυβέλης», το 2014. Υποψήφιο για τα Βραβεία Public 2015.

6. Μικρή ιστορία για παιδιά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σειρά Βατόμουρο, ηλικία 7-8, με τίτλο «Το μυστικό της ριγέ βαλίτσας», το 2016. Υποψήφιο για το βραβείο Πηνελόπη Μαξίμου σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά. Υποψήφιο για τα Βραβεία Public 2017.
                                     
7. Μικρή ιστορία για παιδιά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σειρά Βατόμουρο, ηλικία 7-8, με τίτλο «Το μικρό ρυμουλκό σε νέο λιμάνι», (έκδοση Οκτώβριος 2017).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου