RSS

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Πόσο εκδικητικός μπορεί να είναι ένας έρωτας;
Η Στέλλα,ένα όμορφο κορίτσι,που η αγάπη της άλλαξε τη ζωή.
Ο Γιάννης,ένας νεαρός του σήμερα,έτοιμος να βουτήξει στα γαλάζια νερά του έρωτα.
Αυτοί οι δύο νέοι συναντιούνται κάτω από περίεργες συνθήκες.Η γιαγιά του Γιάννη μπλεγμένη στην ιστορία τους,καλείται να δώσει φως και να λύσει το μυστήριο.

Κινηματογραφικές εικόνες,με φαντάσματα του παρελθόντος που σε κάποια σημεία ανατρίχιασα από φόβο .Μυστηριώδεις ήρωες με μεταφυσικές συμπεριφορές σε μία μυθιστορια-θριλερ. Με κομμένη την ανάσα μεταφέρθηκα σε μία άλλη εποχή,εκείνη του παρελθόντος,του κρυφού και του ανομολόγητου. Συνάντησα την φαντασία του συγγραφέα να δίνει το χέρι στους αστικούς μύθους ακουμπώντας τους με απαλή και γλυκιά γλωσσά σε κάθε σελίδα που γυρνούσα και με την ένταση να είναι πάντα μαζί μου.
Ηθικές αξίες της εποχής μασκαρεμένες με ψέματα και αδικία.
Πλησίασα τους πρωταγωνιστές με σιγανά βήματα είτε από φόβο είτε από περιέργεια,ακολουθώντας τη σκέψη και τη φαντασία του δημιουργού που κατάφερε να δει μέσα τους την αγάπη,το πάθος και τον πόθο αλλά και όλη εκείνη την ομορφιά τους στην αγνή μορφή.
Συνέδεσε με απλό και ωραίο τρόπο το παρελθόν που διψούσε για εκδίκηση με εκείνο το αβέβαιο μέλλον,ξαφνικά κι απρόοπτα.
Με απλή και κατανοητή πένα μου έκανε φανερές τις ευαισθησίες του ο Μάκης Ρουσομανης, ανοίγοντας όλες τις κλειστές πτυχές των ηρώων του. Ξεκλείδωσα με επιτυχία όλα εκείνα που ήθελε να μου φανερώσει χωρίς να με απογοητεύσει.
Άραγε μήπως θα πρέπει να κοιτάμε πίσω μας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου