RSS

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΔΑΚΡΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Book review: ANDREAS ELSA VENARDOS KOLLIA

Χρειάστηκα λιγότερο από τέσσερις ώρες για να τελειώσω αυτό το βιβλίο.Η αγωνία για το τι θα γίνει μετά δεν με άφηνε να το αφήσω από τα χέρια μου.
Η Άλκηστη Παπαζήση φτάνει αργοπορημένη στο ραντεβού της με την οδοντίατρό της η οποία είναι φίλη της θείας της από το σχολείο.Φτάνοντας στο εργαστήριο όπως το αποκαλεί βλέπει έναν άντρα να την περιμένει και να τη ρωτάει διάφορα,περίεργα πράγματα.
Συμπεραίνει ότι η Αγγελική είναι εξαφανισμένη και ο ανηψιός της Ντέιβιντ την θεωρεί ύποπτη.Ένα ματωμένο σημάδι στον τοίχο φανερώνει ότι κάποιος άρπαξε την Αγγελική.
Μετά από λίγες μέρες η θεία και νονά της Άλκηστης,Κική, πέφτει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη και πεθαίνει.Η κοπέλα νιώθει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της καθώς ήταν πολύ δεμένες με τη θεία της.Οι γονείς της αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Σουηδία για να ξεχαστεί λίγο η μητέρα της και εκείνη μη θέλοντας να τους ακολουθήσει πάει στο νησί να βοηθήσει την άλλη θεία της που είναι ετοιμόγεννη και δεν γνωρίζει για το θάνατο της αδελφή της.
Στο νησί πηγαίνει και ο Ντέιβιντ στο σπίτι που διατηρεί η οικογένειά του εκεί καθώς όλες οι έρευνες για τον εντοπισμό της θείας του τον οδηγούν εκεί.Πιστεύει ότι όλα έχουν σχέση με το σπίτι του πρώην άντρα της που η θεία του διεκδίκησε και κέρδισε με το διαζύγιο.Όταν συναντάει εκεί την Άλκηστη κλονίζεται καθώς πιστεύει ότι η συνονυμία της κοπέλας με τη θεία της την εμπλέκει στην υπόθεση και θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο.Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως αποδεικνύουν ότι έχουν να κάνουν με εμπόριο ναρκωτικών και καταλαβαίνουν ότι έχουν εμπλακεί σε μια μεγάλη υπόθεση που ελοχεύει κινδύνους.
Η μεταξύ τους συνεργασία τους κάνει να γνωριστούν καλύτερα και ένας έρωτας αρχίζει να γεννιέται.Η Άλκηστη είναι συγκρατημένη καθώς τίποτα δεν φανερώνει ότι ο Ντέιβιντ νιώθει κάτι γι'αυτήν.Εκείνος από την άλλη δεν ξέρει ποιόν να εμπιστευτεί καθώς στο επάγγελμα του,στρατιωτικός εισαγγελέας,έχει δεί πολλά.
Όσο πιστεύουν ότι έχουν βρεί την άκρη της υπόθεσης δεν μπορούν να φανταστούν μέχρι που μπορούν να φτάσουν κάποιοι για το χρήμα.Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν είναι μεγάλος.Στο αιγαιπελαγίτικο νησί η Άλκηστη θα καταφέρει να ξεπεράσει τη θλίψη της,θα ερωτευτεί βαθιά και θα απειληθεί η ζωή της.Θα καταφέρουν να βρουν ζωντανή την Αγγελική;Θα βγούν ζωντανοί από αυτή την υπόθεση;Θα καταφέρει ο έρωτάς τους να ανθίσει ή θα πνιγεί για χάρη του εύκολου και παράνομου χρήματος;
Η αφήγηση του βιβλίου γίνεται σε πρώτο πρόσωπο. Υπάρχει εναλλαγή μεταξύ της Άλκηστης και του Ντέιβιντ και έτσι γνωρίζουμε καλύτερα τους ήρωες και βλέπουμε τις αντιδράσεις τους.Περιπέτεια,αγωνία και έρωτας δεμένα τόσο αρμονικά μεταξύ τους που οδηγούν τον αναγνώστη να χαθεί στις σελίδες του βιβλίου μέχρι να διαβάσει και την τελευταία.Μου άρεσε πολύ και σας το προτείνω!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου