RSS

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

SIGURDARDOTTIR YRSA - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ (1963), µηχανικός στο επάγγελµα, θεωρείται από τα νέα µεγάλα ονόµατα του θρίλερ. Η πρωτότυπη γραφή της, που συνδυάζει τη σύγχρονη πραγµατικότητα µε την έρευνα της γεµάτης µυστήριο αρχαίας ιστορίας της χώρας της, δίνει µια µοναδικότητα στην πλοκή των βιβλίων της.

Βιβλιογραφία:

(2017) DNA, Μεταίχμιο


Το DNA είναι ένα μοναδικό ψυχολογικό θρίλερ με ανελέητα φονικά, απόλυτα πιστευτό, που θα συνταράξει ακόμα και τους πιο έμπειρους αναγνώστες αστυνομικής λογοτεχνίας. Από τις πρώτες του σελίδες η συγγραφέας καταφέρνει να σε καθηλώσει με την έντονη πλοκή και τους εξαιρετικούς της χαρακτήρες.
Ο φόνος ήταν η τιμωρία της. Ποια ήταν όμως η αμαρτία της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή;
Μόνο η επτάχρονη κόρη του θύματος, που ήταν κρυμμένη στο δωμάτιο στη διάρκεια του φόνου, μπορεί να έχει την απάντηση. 
Ο ντετέκτιβ Χούλνταρ, που μόλις έχει πάρει προαγωγή και νιώθει πελαγωμένος, θα απευθυνθεί στην ψυχολόγο Φρέγια για να τον βοηθήσει να προσεγγίσει το κοριτσάκι-μάρτυρα κλειδί. Τη συνεργασία τους όμως σκιάζει το πρόσφατο ερωτικό τους παρελθόν. 
Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν μία ακόμα γυναίκα δολοφονείται και ένας ραδιοερασιτέχνης, λαμβάνοντας περίεργα μηνύματα που τον συνδέουν και με τα δύο θύματα, ξεκινά τη δική του έρευνα. 
Ποιος θα καταφέρει να σπάσει τον κώδικα του δολοφόνου πρώτος; Ποια είναι η σκοτεινή και μυστηριώδης ιστορία που θέλει να τους πει; Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα του; (Από την παρουσίαση της έκδοσης)


(2014) Η εκδίκηση, Μεταίχμιο


Μη φεύγεις. Μη φεύγεις ακόμη. Δεν τέλειωσα.

Σ' ένα απομονωμένο χωριό στην Ισλανδία, τρεις φίλοι αποφασίζουν να ανακαινίσουν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Αλλά σύντομα συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνοι τους - κάποιος θέλει να φύγουν και δηλώνει σαφώς την παρουσία του. 

Στο μεταξύ, σε μια πόλη απέναντι από το φιορδ, ένα νεαρός γιατρός ερευνά την αυτοκτονία μιας γηραιάς κυρίας και ανακαλύπτει ότι είχε εμμονή με τον εξαφανισμένο γιο της. Όταν οι δύο ιστορίες συνδέονται, η φρικτή αλήθεια αποκαλύπτεται... 

(2010) Η έκρηξη, Διήγηση


Μπορούν τα ένοχα μυστικά του παρελθόντος να μείνουν κρυμμένα κάτω από τις στάχτες του χρόνου;

Τρία πτώματα κι ένα κομμένο κρανίο θάφτηκαν το 1973 κάτω από την πύρινη λαίλαπα του ηφαιστείου Χεϊμάεϋ, που σκέπασε ένα ολόκληρο χωριό στην παγωμένη Ισλανδία. Τριάντα τέσσερα χρόνια αργότερα οι εργασίες αποκατάστασης της αρχαιολογικής υπηρεσίας, με την εμβληματική ονομασία Πομπηία του Βορρά, φέρνουν στο φως τα αποτρόπαια ευρήματα και αναστατώνουν τις νεκρωμένες μνήμες των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας. Η ομερτά των κατοίκων σπάει όταν η μυστηριώδης δολοφονία μιας γυναίκας φέρνει στο φως σημαντικές αποκαλύψεις για το παρελθόν...


(2010) Ο κύκλος του κακού, Διήγηση


Ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα. Όλα ξεκινούν με τη δολοφονία ενός γερμανού φοιτητή στο πανεπιστήμιο του Ρέικιαβικ, στο πτώμα του οποίου βρίσκεται χαραγμένο ένα παράξενο σημάδι. Η πλούσια οικογένεια του νεκρού δεν μένει ικανοποιημένη από τις έρευνες της ισλανδικής αστυνομίας και αναθέτει την εξιχνίαση της δολοφονίας στη νεαρή δικηγόρο Ζόρα. Πίσω από τη σκοτεινή αυτή υπόθεση βρίσκεται ένα χειρόγραφο του Μεσαίωνα, που είχε σπείρει τον τρόμο σε όλη την Ευρώπη τα σκοτεινά χρόνια της Ιεράς Εξέτασης. Η Ζόρα, η οποία καλείται να βρει το νή?α που θα την οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου, μπαίνει στον κόσμο της μαγείας, οι αρχαίες τελετές του οποίου οδηγούν στη λύση του σκοτεινού αινίγματος. 

(2009) Οι χαμένες ψυχές, Διήγηση

Η ιστορία τοποθετείται στην Ισλανδία -πατρίδα της συγγραφέως-, και ξεκινάει όταν μια δικηγόρος, η Θόρα, καλείται από τον πελάτη της, τον Γιόνας, στο new age θέρετρό του για να τον βοηθήσει σε μια περίεργη υπόθεση: θέλει να ανακαλύψει γιατί οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες τού απέκρυψαν την ύπαρξη φαντασμάτων. Η Θόρα αδυνατεί να αντιμετωπίσει την υπόθεση σοβαρά, αλλά πηγαίνει στο ξενοδοχεία κι εκεί βρίσκεται αντιμέτωπη με δολοφονίες. Αρχικά δολοφονείται η αρχιτέκτονας που είχε αναλάβει την ανακαίνιση του χώρου κι έπειτα ο ειδικός στην αύρα. Παράλληλα, όλοι οι ντόπιοι πιστεύουν ότι το μέρος είναι καταραμένο, γι’ αυτό εμφανίζονται και τα φαντάσματα. Το χειρότερο είναι ότι η αστυνομία θεωρεί ύποπτο για τους φόνους τον Γιόνας. Η Θόρα αρχίζει να σκαλίζει την υπόθεση και ανακαλύπτει ότι υπάρχουν πολλοί ύποπτοι ανάμεσα στους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής: οι πρώην ιδιοκτήτες της φάρμας με την περίεργη ιστορία, ένας ηλικιωμένος πρώην δήμαρχος με ναζιστικό παρελθόν, η γυναίκα του εραστή της αρχιτέκτονος. Τα πράγματα μπλέκονται περισσότερο όταν ανακαλύπτεται μια υπόγεια αποθήκη με σκελετούς ζώων και ενός...μικρού κοριτσιού.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου