RSS

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΛΩΡΑΣ

Book review: SASA KARAMITOPOULOU

Εκείνη, η Γλυκερία Μπάκα, ένα φτωχοκόριτσο από την Καλλιθέα, καλλονή από τις λίγες -τύφλα να 'χει η Μόνικα Μπελούτσι!-, αναγκάστηκε να δουλέψει από μικρή για να βοηθήσει στο σπίτι. Η δουλειά στο παπουτσάδικο της Δαβάκη ήταν το καλύτερο που της συνέβη, μέχρι που τα... ειδικά προσόντα της την οδήγησαν στην τηλεόραση, σε τηλεπαιχνίδι, κι από κει σε σίριαλ.
Ήξερε πια τι έπρεπε να κάνει για να φτάσει στο στόχο - με καλλιτεχνικό όνομα πλέον...
Λώρα Μαντά. Εκείνος, ο Ιάσωνας Διακογεωργίου, από τ' Αφάντου της Ρόδου, σπούδασε στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής και ξεκίνησε καριέρα οικονομολόγου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο παλιός συμμαθητής του, πρωθυπουργός πια, τον κάλεσε για βοήθεια στις εκλογές, όπου εξελέγη πανηγυρικά βουλευτής Δωδεκανήσου. Όταν, εντελώς τυχαία, γνώρισε τη Λώρα, ένιωσε να πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι του. Κι άρχισε να σέρνεται σαν... καράβι, ακόμα κι όταν έγινε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Την πήρε με παπά και με κουμπάρο στην Πάτμο, αλλά η παθολογική αδυναμία του γι' αυτή τον ώθησε σε επικίνδυνα μονοπάτια, πιο βαθιά κι από της Ανακάλυψης... Ποιος έσυρε πρώτος το χορό της καταστροφής; Ο γκρεμός, χειρότερος κι απ' τον Καιάδα, δεν είχε τέλος. Και το τέλος; Συγκλονιστικό... Ένας ασύλληπτης έντασης ερωτικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και κάνει την καρδιά να χτυπάει ως την τελευταία σελίδα, μέσα από απίθανες ανατροπές. Μια ηθογραφία των καιρών που δημιουργούν... ανθρώπους-αρπακτικά

Μπορεί το βιβλίο να γράφτηκε πριν 10 χρόνια δεν παύει όμως η θεματολογία του να είναι επίκαιρη. Ένα συναρπαστικό βιβλίο με πολλές εντάσεις που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας μέχρι και την τελευταία τελεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου