RSS

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

Book review
Pantelis Topalidis
 
Πέντε καρδιακοί Νεοϋρκέζοι φίλοι, καταστρώνουν με άκρατο ενθουσιασμό τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα, με σκοπό να παρευρεθούν παράλληλα και σε μια γαμήλια τελετή.
Τι ακριβώς θα συμβεί σε αυτό το ταξίδι αναψυχής και το κατά πόσο θα υλοποιηθούν τα σχέδια και οι προσδοκίες της παρέας,σας προτρέπω με κλειστά μάτια να το ανακαλύψτε μόνοι σας.
Ο συγγραφέας μέσα από την παραστατική και καυστική γραφή του,διανθίζει με κωμικές πινελιές και έναν εξαιρετικό ρυθμό όλα τα ομολογουμένως"κακώς κείμενα" της χώρας μας,αλλά και όλες εκείνες τις αρετές που τοποθετούν την Ελλάδα σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη.
Ένα εξαίσιο και διασκεδαστικό αφήγημα που μας συστήνει διάφορα είδη τοπικισμού και νοοτροπίας και κάνει λόγο για τον αυθορμητισμό και την σημασία στην λεπτομέρεια, όπως και για την κάθε αναβλητικότητα που στέκει μεγάλο εμπόδιο απέναντι στην οργανωτικότητα του καθενός μας.
Ο Βαγγέλης Μαργιωρής δεν διστάζει να θίξει κάθε είδους διαφορετικότητα,να σατυρίσει επιδέξια τα ευτράπελα της ελληνικής κοινωνίας και μας βοηθάει να θυμηθούμε πως είναι να ξεχνάς τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας με την αρωγή της φύσης γύρω μας.
Μία υπέροχη ιστορία αφιερωμένη στην σπουδαιότητα της φιλίας και στον έρωτα που καραδοκεί παντού, γεμάτη εικόνες και αρώματα, έθιμα και συμπεριφορές.
Κυρίως όμως ένα μυθιστόρημα, που μας υπενθυμίζει ότι δεν χρειάζεται απλώς να επιβιώνουμε, αλλά αντιθέτως να ζούμε την κάθε στιγμή,όντας ο πραγματικός μας εαυτός!
Θα σταθώ σε μια φράση κλειδί που πολύ σοφά μας παραθέτει ο συγγραφέας:
Το κέντρο του κόσμου βρίσκεται στις ευτυχισμένες στιγμές!
Θερμά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου