RSS

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΟΤΕ

ΒΙΚΥ ΤΑΣΙΟΥ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
 
Εσείς έχετε φτιάξει στη ζωή σας τη Λίστα των Ποτέ;
Θα μπορούσατε να αντιμετωπίζετε το κακό που υπάρχει στον κόσμο ως απλή στατιστική πιθανότητα και όχι ως υπαρκτό εχθρό;
Κι όμως προσωπική μου άποψη είναι ότι οι άνθρωποι που φοβούνται περισσότερο στη ζωή τους μην τους συμβεί το οτιδήποτε είναι και εκείνοι που είναι πιο πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Το ίδιο λοιπόν συνέβη και στις δύο κεντρικές μας ηρωίδες.
Η λίστα των ποτέ δεν μπόρεσε να τις βοηθήσει από το να βρεθούν στην κόλαση.
Αν σας αρέσουν τα βιβλία με απαγωγές και τα δυνατά ψυχολογικά θρίλερ αυτό το βιβλίο θα σας ενθουσιάσει.
Είναι ένα βιβλίο που δεν κουράζει και που βήμα-βήμα έρχεσαι αντιμέτωπη με τη νοσηρότητα του ανθρώπινου μυαλού.
Με το κακό που υπάρχει γύρω μας.
Στο πρώτο της πόνημα η συγγραφέας μπορεί να καταπιάνεται με μία υπόθεση όπως αυτή των απαγωγών η οποία μπορεί να σας φανεί κοινότυπη αλλά σίγουρα οι λάτρεις των συγκεκριμένων βιβλίων θα ενθουσιαστούν.
Ένα βιβλίο με καταιγιστική δράση, κινηματογραφικές περιγραφές και αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.
Προσωπικά μου αρέσουν πάρα πολύ τα βιβλία που ο συγγραφέας μέσα από την πένα του έρχεται να ψυχογραφήσει τις πτυχές της ανθρώπινης υπόστασης.
Και σε αυτό το βιβλίο ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ψυχοσύνθεση των θυμάτων των απαγωγών αλλά και των νοσηρών μυαλών με εγκληματικές συμπεριφορές.
Η Σάρα και η Τζένιφερ έφτιαχναν για χρόνια την περίφημη Λίστα των Ποτέ, έναν κατάλογο με όλα όσα έπρεπε να αποφύγουν προκειμένου να είναι ασφαλείς. Ωστόσο, θα έρθει κάποτε η νύχτα εκείνη που οι προφυλάξεις θα αποδειχτούν ανεπαρκείς. Οι δυο κοπέλες μπαίνουν σε ένα ταξί που θα τις οδηγήσει στον πιο τρομερό προορισμό.
Σε αυτό το βιβλίο δεν θα διαβάσετε μία απλή ιστορία απαγωγής.
Θα έρθετε αντιμέτωποι με το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής.
Θα αναρωτηθείτε αν στην εν λόγω ιστορία έχετε να κάνετε με παρανοϊκούς ή ψυχικά αρρώστους ανθρώπους ή με το διάβολο που παίρνει την ανθρώπινη μορφή και πράττει το διαβολικό του έργο.
Η λογοτεχνία για το σεξ και το θάνατο, τα σαδομαζοχιστικά κλαμπ ,οι ακαδημαϊκές ίντριγκες αλλά και οι μυστικές αιρέσεις είναι η συνταγή της επιτυχίας αυτού του βιβλίου.
Άνθρωποι υπεράνω υποψίας, καλά κρυμμένα μυστικά και εμείς προσπαθούμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτής της ιστορίας αλλά και να βρούμε τους ενόχους που κρύβονται πίσω από όλα αυτά.
Η πρώτη συγγραφική προσπάθεια της Ζαν Κοδι μας έδωσε ένα αρκετά καλογραμμένο βιβλίο και μία ιστορία με πολύ μεγάλη ένταση.
Μία ιστορία για τον ψυχισμό των θυμάτων των απαγωγών και για την μετέπειτα επιβίωσή τους.
Ένα μυθιστόρημα για το τι κρύβουν οι άνθρωποι.
Μα πάνω από όλα είναι ένα βιβλίο για τη δύναμη των ανθρώπων.
Για τη θέλησή τους για ζωή,για την αγάπη τους για τους άλλους ανθρώπους αλλά και για τον ίδιο τους τον εαυτό.
Διασχίστε λοιπόν την Αμερική και οδηγηθείτε σε έναν κόσμο κατοικημένο από μυστικές αδελφότητες, που επιδίδονται σε βασανιστήρια και σεξουαλικές διαστροφές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου