RSS

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΒΑΛΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Το βιβλίο αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε. Το υπέροχο ανάγλυφο εξώφυλλο σου προκαλεί μια γλυκιά νοσταλγία του παρελθόντος και σε προδιαθέτει για μια πολύ ρομαντική ιστορία.
Η περίληψη στο οπισθόφυλλο επίσης σε προϊδεάζει για μια δυνατή ιστορία αγάπης, με ανατροπές, βεντέτες, μυστικά και τιμωρία. Ό,τι καλύτερο για να σε κάνει να το αναζητήσεις και να το διαβάσεις.
Η Μίρα, η ηρωίδα, μετά το θάνατο της μητέρας της, αφήνει το Παρίσι και επιστρέφει στη γενέτειρά της, την Κομοτηνή, δίπλα στον πατέρα της και τη νέα του σύζυγο. Εκεί θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τη θλίψη της και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ο Άκης, ένας νεαρός αρχιτέκτονας που μοιράζεται μαζί του την αγάπη της για την ομορφιά του παρελθόντος, θα γίνει το στήριγμά της και ο φύλακας άγγελός της.
Η Μίρα αν και δείχνει μια ευάλωτη, ρομαντική παρουσία, έχει κληρονομήσει την κυνικότητα του πατέρα της. Δεν πιστεύει στους μεγάλους έρωτες.
Όμως ο αινιγματικός και σκοτεινός Μηνάς θα κατορθώσει να κλέψει την καρδιά της. Μόνο την καρδιά της άραγε;

Αν και η υπόθεση ξεκινά λίγο υποτονικά, αργότερα κατορθώνει να κρατήσει έντονο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Η πλοκή προχωρά κάπως αργά, αλλά σιγά σιγά χτίζεται η υπόθεση και κολλάνε ένα ένα τα κομμάτια.
Η εκδίκηση, η τιμωρία, το πάθος, οι οικογενειακές σχέσεις, ο έρωτας, μαζί με λίγο μεταφυσικό στοιχείο, όλα δένουν αρμονικά για να δώσουν στο τέλος την κάθαρση.
Μυστικά, ανείπωτες αλήθειες και κρυμμένα συναισθήματα δημιουργούν το ερωτικό γαϊτανάκι των πρωταγωνιστών. Μίρα, Άκης, Μηνάς. Ποιος θα κερδίσει την ηρωίδα; Τι ρόλο θα παίξει ο Άσπρος Λύκος;

"Τον νιώθει πίσω της, τα χέρια του την κρατούν κάτω από το στήθος. Έχει σκύψει κάπως και η ανάσα του βρίσκει τον λοβό του αυτιού της. Ανεπαίσθητα τρίβεται πάνω του και κλείνει τα μάτια. Είναι καλά εκεί. Είναι όμορφα. Τα πόδια της καρφώνονται στο έδαφος, σαν να μη θέλει να φύγει. Ο τύπος βαριανασαινει. Καυτή, ρυθμική ανάσα.
- Το ξέρω πως με θες, αλλά δεν θα σε πάρω ακόμη. Όχι έτσι. Όχι εδώ."

Η γραφή απλή, στρωτή, με μια ρομαντική πνοή πάντα, κάνει πολύ ευχάριστη την ανάγνωση.
Διάχυτος ρομαντισμός σε αντίθεση με τον κυνικό ρεαλισμό, ανατροπές, εκπλήξεις, μεταφυσικό στοιχείο και πάνω από όλα μια σχέση παθιασμένη, σκοτεινή, χωρίς μέλλον σε κρατούν σε αγωνία και ανυπομονείς να δεις την εξέλιξη.
Πολλές φορές με θύμωσαν η Μίρα, ο Άκης μα κυρίως ο Μηνάς. Άλλες τόσες με γοήτευσαν και με συγκίνησαν.
Αν το βρείτε, δώστε του μια ευκαιρία. Μπορεί να μη σε κερδίζει από την αρχή, αλλά σε αποζημιώνει στο τέλος!
Οι λάτρεις του ρομαντικού, θα το αγαπήσουν!

"Τα πάντα στη ζωή είναι έρωτας. Κι όταν δεν τον έχουμε, υπάρχουν γύρω μας τόσα πράγματα να μας απασχολούν".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου