RSS

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.



Η  άποψη της Πάπης Χρυσουλάκη για το βιβλίο

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

Κάπως έτσι έπιασα τον εαυτό μου να μη θέλει να πιστέψει αυτά που διάβαζε. Ένα βιβλίο που ξεκίνησε τόσο όμορφα. Με μια ηρωίδα που τη λάτρευες από την πρώτη στιγμή. Μια ηρωίδα που το μεγαλύτερό της πρόβλημα έδειχνε να είναι οι συνεχείς αποτυχίες της στον έρωτα, που τόσο πάσχιζε να του παραδωθεί.
Κι όμως... Όσο ανυπομονούσα να δω πού θα καταλήξει, αν θα βρει το λιμανάκι της να αράξει, τόσο μετέωρη έμεινα όταν έσκασε σα βόμβα το μεγάλο μυστικό (που αγνοούσε ακόμα κι η ίδια!). Από εκεί και μετά, λες και διάβαζα άλλο βιβλίο. Η μία υπερβολή ακολουθούσε την άλλη, έγινε σε σημεία αρκετά αρρωστημένο, με χάλασε απίστευτα και κατέληξε το βιβλίο που με είχε αιχμαλωτίσει στην αρχή με την υπέροχη πλοκή του, να μεταμορφώνεται σε κάτι που δεν ήθελα να πιστέψω πως διαβάζω. Και τι δε θα έδινα να είχε τελειώσει κάποιες σελίδες νωρίτερα, πριν τη μεγάλη ανατροπή.
Κρίμα...
Στα θετικά του βιβλίου, δε μπορώ να μην αναφέρω την εξαιρετική πένα της συγγραφέως. Πλούσιο λεξιλόγιο, ποιητικές (αλλά όχι υπερβολικές) εκφράσεις, περιγραφές ζωντανές. Το θέμα που καταπιάστηκε δύσκολο και ανυπέρβλητο. Κατά την προσωπική μου γνώμη δεν κατάφερε να το χειριστεί. Την παρέσυρε. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ήταν προτιμότερη. Η συγκεκριμένη, δε χαρακτηρίζεται απλώς ως μελό. Καταντάει αρρωστημένη και μου χάλασε ό,τι ωραίο είχε γεννηθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή μέσα μου.


Περιγραφή...


Ήταν μονάχα δεκαέξι χρονών όταν έμεινε έγκυος. Κατά λάθος. Όσο κι αν την πίεσαν να κάνει έκτρωση, κατάφερε να κρατήσει το μωρό της. Μόνο που γεννήθηκε νεκρό. Παντρεύτηκε, γιατί έτσι έπρεπε. Τον άντρα που ήθελαν οι γονείς της. Χρόνια αργότερα ο άντρας της τα έφτιαξε με μια μικρούλα. Της ζήτησε διαζύγιο. Αφοσιώθηκε στην καριέρα της, έγινε πετυχημένη συγγραφέας, ένα βιβλίο της έγινε σίριαλ. Και τότε, για πρώτη φορά στη ζωή της, ερωτεύτηκε. Παράφορα. Έναν άντρα μικρότερό της. Λάθος της. Γιατί προδόθηκε για δεύτερη φορά. Κι όταν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, τότε ήταν που έμαθε όλη την αλήθεια. Μια αλήθεια ανελέητη, μια αλήθεια που ήταν αδύνατον να την πιστέψει. Γιατί αν την πίστευε…



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου