RSS

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΡΗ - ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΑ

Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη (αγγλικά: Sleepy Hollow) είναι αμερικανική ταινία τρόμου, παραγωγής 1999. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Τιμ Μπάρτον και το σενάριο έγραψε ο Άντριου Κέβιν Γουόκερ, το οποίο είναι ελαφρώς εμπνευσμένο από το διήγημα The Legend of Sleepy Hollow του Γουάσινγκτον Ίρβινγκ.Πρωταγωνιστεί ο Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του Ίκαμποντ Κρέιν, ενός επιθεωρητή από τη Νέα Υόρκη που αναλαμβάνει να ερευνήσει μια σειρά δολοφονιών που διεξάγονται στο χωριό Σλίπι Χόλοου από έναν μυστηριώδη Ακέφαλο Καβαλάρη. 



Στην ταινία επίσης συμμετέχουν οι Κριστίνα Ρίτσι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Μάικλ Γκάμπον, Μαρκ Πίκερινγκ, Τζέφρεϊ Τζόουνς, Κάσπερ Βαν Ντίεν, Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, Μάικλ Γκόου και Κρίστοφερ Γουόκεν.


Η διαχρονικότητα του έργου του υπογραμμίστηκε το 1999, όταν μεταφέρθηκε η ιστορία του The Legend of Sleepy Hollow στη μεγάλη οθόνη και χρησιμοποιήθηκε ως βάση για την τηλεοπτική σειρά Sleepy Hollow .


Το 1799, στη Νέα Υόρκη, ο Ίκαμποντ Κρέιν είναι ένας 24χρονος αξιωματικός. Οι ανώτεροί του τον στέλνουν στο χωριό Σλίπι Χόλοου για να ερευνήσει μια σειρά από βίαιες δολοφονίες, στις οποίες όλα τα θύματα βρίσκονται αποκεφαλισμένα: ο Πίτερ Βαν Γκάρετ, ο γιος του Ντιρκ και η χήρα Έμιλι Γουίνσιπ. 


Πρωτοπόρος καινούριων ερευνητικών τεχνικών όπως δακτυλικά αποτυπώματα και αυτοψίες, ο Κρέιν καταφτάνει στο Σλίπι Χόλοου μαζί με τη τσάντα του που περιέχει επιστημονικά εργαλεία, όπου μαθαίνει από τους κατοίκους της πόλης ότι ο δολοφόνος δεν είναι άνθρωπος από σάρκα και αίμα, αλλά ένας ακέφαλος υπερφυσικός πολεμιστής που ξυπνά από τον τάφο του και καβαλά το μαύρο μεγάλο άλογό του.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου