RSS

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΑΜΑΛΙΑ

ANDREAS ELSA VENARDOS KOLLIA
       Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Ένα ακόμα βιβλίο έφτασε στο τέλος του.Η Αμαλία με πήρε από το χέρι και με ταξίδεψε στην ορεινή Κορινθία,στην Κόρινθο και στην Αθήνα του χτες και του σήμερα. Ένα βιβλίο που είναι γροθιά στο στομάχι για τις αλήθειες που μας παρουσιάζει. Κύρια χαρακτηριστικά του η ενδοοικογενειακή βία,η σωματική και λεκτική κακοποίηση,η ψύχωση,η διαταραχή προσωπικότητας και τέλος η δράση των σατανιστών και οι τελετές τους.

Η Αμαλία γεννήθηκε σε ένα ορεινό χωριό της Κορινθίας σε μια προβληματική οικογένεια. Τον πρώτο λόγο τον είχε ο παππούς και ασκούσε βία στα αδύναμα μέλη της οικογένειας. Η γιαγιά της Αμαλία ασκούσε την τέχνη της μάντισσας και όλοι την αποκαλούσαν μάγισσα.Εκείνη ξεχώρισε την μικρή Αμαλία και της δίδαξε όλα όσα γνώριζε.Η μεγαλύτερη αδελφή της Σταματία ζήλευε το δέσιμο τους και παραφυλούσε για να μάθει κι εκείνη.Κάποια στιγμή η γιαγιά της εξαφανίστηκε και αργότερα η μητέρα της αυτοκτόνησε.Από κει και μετά ξεκίνησε το μαρτύριο του μικρού της αδελφού Μιχάλη.Στην προσπάθειά της να τον σώσει σκοτώνει τον παππού της,αρπάζει κάποια χρήματα και το σκάει στην Αθήνα με τη βοήθεια του αγαπημένου της Αλέκου που επιστρέφει στο χωριό. 
Η ζωή στην Αθήνα είναι πολύ επικίνδυνη για ένα δεκαεπτάχρονο κορίτσι αλλά με τη βοήθεια μιας εκδιδομένης γυναίκας καταφέρνει να βρεί σπίτι και να ξεκινήσει να ασκεί την τέχνη της για να ζήσει.
Στο σήμερα ένας serial killer με το όνομα "Πεντάκτινος Ιππότης" βιάζει και σφάζει ανήλικα κορίτσια. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στη δράση σατανιστών αλλά δυσκολεύονται να τους συλλάβουν καθώς είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. 
Ο αστυνόμος Αριστείδης Καππαρός έρχεται αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη υπόθεση της καριέρας του. Η σύλληψη αυτού του δολοφόνου γίνεται γι'αυτόν στόχος ζωής και θανάτου.Δεν μπορεί να δεχτεί ότι αυτός ο τόσο επικίνδυνος δολοφόνος θα παραμείνει ελεύθερος για πολύ.
Ποιοί κρύβονται πίσω από τους φόνους;Ποιός θα κληθεί να βοηθήσει στην επίλυση της υπόθεσης;Όταν ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει η κάθε απόφαση είναι κρίσιμη και μη αναστρέψιμη!!
Ο Κος Πετρουλάκης με αριστουργηματικό τρόπο μας φέρνει αντιμέτωπους με καίρια ζητήματα της εποχής και μας φανερώνει τα λάθη πολλών γονέων απέναντι στα παιδιά τους. Η πολύ εμπιστοσύνη και ελευθερία στην περίοδο της εφηβείας δεν είναι πάντα σωστή.Οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους και να γνωρίζουν τις κινήσεις τους. Οι τάσεις της εποχής παρασύρουν τους εφήβους που προσπαθούν να συμβαδίσουν με τους υπόλοιπους. 
Αυτό το βιβλίο προσφέρει πολλή τροφή για σκέψη και συμμόρφωση. Όσο πιο σύντομα πάρεις προφυλάξεις τόσο πιο καλά αποτελέσματα θα έχεις.Αληθινό με δυνατές και άκρως ανατριχιαστικές περιγραφές σε βάζει καλά στο κλίμα και η αγωνία χτυπάει κόκκινο!!
Πόσο κακία μπορεί να κρύβει μέσα του κάποιος;Τι οδηγεί κάποιον να αφαιρεί αθώες ζωές;Πόσο διαμορφώνει τον χαρακτήρα κάποιου το περιβάλλον που μεγαλώνει;Πόσο κακό κάνει κάποιος σε κάποιον όταν αρνείται να δεχτεί την αλήθεια για το ποιόν του;Η οικογένεια πλάθει τον χαρακτήρα των παιδιών και τα βιώματά τους.Αν και έχει κάποιο λόγο η κληρονομικότητα για κάποια χαρακτηριστικά μας,το περιβάλλον που ζούμε τα αναπτύσουν ή τα υποτάσσουν.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου