RSS

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΒΑΘΥ ΡΗΓΜΑ

ΒΑΣΩ Π
📙 Η ΆΠΟΨΗ ΜΟΥ 📙

Τελειώνοντας το συγκεκριμένο βιβλίο θα πω ότι μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα.Δεν είναι ένα βιβλίο που θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου αλλά αντίθετα πρέπει να είσαι έτοιμος να το διαβάσεις και να προβληματιστείς..
Η ιστορία μας περιγράφει τον Σωτήρη Τριανταφύλλου έναν άνδρα που είναι πετυχημένος, πλούσιος και αναγνωρισμένος στην δουλειά του από τους φίλους και συνεργάτες του.
Όλα όμως ανατρέπονται όταν βρίσκεται καταπλακωμένος κάτω από τα μπάζα της πολυκατοικίας του μετά από ένα ισχυρό σεισμό.
Εκεί θα αναθεωρήσει πολλά από την έως τώρα ζωή του:ο εγωισμός και η αλαζονεία θα αντικατασταθούν με τον φόβο και τον πανικό για επιβίωση. Προκείμενου να διατηρήσει τις αισθήσεις και τη λογική του συνομιλεί με τον "φανταστικό"κολλητό του φίλο αλλά και με μία κοπέλα που είναι θαμμένη μαζί του στα ερείπια και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην συνέχεια της ζωής του.
Στην αρχή αντιπάθησα τον ήρωα με την έπαρση που τον διέκρινε αλλά σταδιακά μέσα από την εσωτερική του αναζήτηση και την ανάλυση της ψυχής του κέρδισε την συμπάθεια μου.
Επαναπροσδιορίζει τις προτεραιότητες του και τα θέλω του καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τον θάνατο. Όμως δεν σταματάει να αναλύει την κάθε του πράξη στο παρελθόν,και να επιζητά τη διέξοδο και τη συγχώρεση. Μέσα από τον εγκλωβισμό θ'ανοίξει ένα βαθύ ρήγμα και στην ψυχή του επιζητώντας την ειλικρινή μεταμέλεια από τις συνέπειες που είχαν οι πράξεις του τόσο στους άλλους όσο και στον ίδιο του τον εαυτό!!
Η ροή του λόγου είναι γρήγορη και σε ορισμένα σημεία με καυστικό χιούμορ..
Ένα βιβλίο που μας προκαλεί ν'αναζητήσουμε την δική μας ψυχή και αξίζει να διαβάσουμε!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου