RSS

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣ

   BOOK REVIEW
💦ΒΙΚΥ ΤΑΣΙΟΥ💦

Το δημοφιλέστερο έργο της Αγκάθα και για πολλούς ένα από τα καλύτερα της βιβλία.
Δεν νομίζω να υπάρχει αναγνώστης που να μην γνωρίζει άσχετα αν δεν το έχει διαβάσει το έγκλημα στο Orient express.
Η βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες και και συνεχίζει να έχει πιστούς οπαδούς.


Το έγκλημα στο Orient Express ήταν από τα πρώτα βιβλία που διάβασα της Αγκάθα Κρίστι πριν πάρα μα πάρα πολλά χρόνια.
Θέλησα φέτος λοιπόν όσο μου το επιτρέψουν οι συνθήκες να προσπαθήσω να διαβάσω όλη τη βιβλιογραφία της ξεκινώντας από το πιο αγαπημένο βιβλίο.
Το μυθιστόρημα αυτό, από τα πιο δημοφιλή - αν όχι το δημοφιλέστερο από τα έργα της Αγγλίδας συγγραφέως - έχει συμπεριληφθεί από την βρετανική εφημερίδα The Guardian στη λίστα με τα 10 καλύτερα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι.
Με μία αναζήτηση που έκανα στον ιστό και που φυσικά δεν το γνώριζα ήταν ότι το βιβλίο αυτό εμπνεύστηκε από την ιστορία της υπόθεσης απαγωγής του μωρού του διάσημου αεροπόρου Τσαρλς Λίντμπεργκ, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τότε, όλον τον κόσμο.
Γράφτηκε το 1934.
Ένα τρένο σταματημένο και αποκλεισμένο από τον χιονιά.
Δώδεκα Επιβάτες.
Ένας νεκρός.
Και κάπου ανάμεσα σε αυτούς ο πιο διάσημος ντετέκτιβ ο γνωστός σε όλους Ηρακλής Πουαρό.
Νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε πάρα πολλά για την Αγκάθα Κρίστι, για τον τρόπο γραφής της, για την ευφυΐα της αλλά και για τις αστυνομικές τις ιστορίες.
Έχει αφήσει το στίγμα της και έχει γίνει ο οδηγός αλλά και δάσκαλος για πολλούς μεταγενέστερους συγγραφείς του είδους.
Η γραφή της απλή, ξεχωριστή , λατρεμένη.
Ένα βιβλίο που δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγαπηθεί από όποιον το διαβάσει.
Η Αγκάθα Κρίστι έχει στήσει ένα αρκετά ιδιαίτερο σκηνικό μέσα σε ένα τρένο.
Οι χαρακτήρες όλοι ιδιαίτεροι αλλά και ενδιαφέροντες.
Ο Ηρακλής Πουαρό δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς η οξύτητά του πνεύματος του αλλά και το χιούμορ του συγκλονίζουν τον αναγνώστη.
Η πλοκή του βιβλίου είναι εθιστική καθώς η συγγραφέας χωρίς τις σημερινές μεθόδους που μπορούν να διαλευκάνουν ένα έγκλημα αφιερώνει ένα κεφάλαιο στο κάθε ύποπτο,δίνοντας στον Ηρακλή Πουαρό με την ιδιαίτερη ιδιοφυΐα του την δυνατότητα να ανακαλύψει τη λύση του μυστηρίου και σε όλους εμάς την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους υποψηφίους ένοχους γνωρίζοντας τη ζωή τους αλλά και δίνοντας μας μικρά στοιχεία ώστε να προσπαθήσουμε και εμείς να εξερευνήσουμε το έγκλημα.
Την πρώτη φορά που διάβασα αυτό το βιβλίο μπορώ να πω ότι έμεινα άναυδη με το τέλος που επέλεξε να δώσει η συγγραφέας αλλά και με τη λύση του μυστηρίου.
Όποιος δεν έχει διαβάσει αυτό το βιβλίο να το κάνει άμεσα.
Ανεβείτε λοιπόν στο Orient express και προσπαθήστε και εσείς μαζί με τον αγαπημένο μας Ηρακλή Πουαρό να βρείτε την άκρη του νήματος σε ένα έγκλημα που δεν νομίζω να μπορέσει κανείς από σας να διαλευκάνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου