RSS

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΡΩΤΗΣΕΙΣ

BOOK REVIEW
ROULA KARAMPOURNIOTOU
 
Ένας άντρας πληγωμένος με σημάδια στην ψυχή και το σώμα, πρώην κατάδικος και πρώην πολεμιστής στη Λεγεώνα των Ξένων και μια γυναίκα που μεγαλώνει με κενό στη μνήμη της όσο αναφορά τα παιδικά της χρόνια, είναι τα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας.
Ενωμένοι οι δυο τους με τα δεσμά του γάμου και με ένα βρέφος στην αγκαλιά, η κοπέλα προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις για τα χρόνια που έχει λησμονήσει.

Απαντήσεις που αποφεύγουν να δώσουν, τόσο ο άντρας που αγαπάει, όσο και τα πρόσωπα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος. Με αφορμή ένα ατύχημα και μέσα από φλας μπακ, ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.
Ένα διπλό έγκλημα, μια άδικη καταδίκη και ένας μεγάλος έρωτας συγκλονίζουν τον αναγνώστη. Το αίσθημα της αδικίας, της απόγνωσης, του θυμού αλλά και του θάρρους και της αυτοθυσίας χαρακτηριστικά του ήρωα της ιστορίας, του Ρωμανού Κατρά η Άλεξ Γκρέι. Ο πόνος, η απογοήτευση, αλλά και η επιμονή χαρακτηρίζουν την ηρωίδα Σάνια Παρίση που βλέπει πάντα το καλό στους άλλους και δίνει την αγάπη της απλόχερα.
Οι ζωές τους δεμένες άρρηκτα από τα παιδικά τους χρόνια, μια αδερφική αγάπη που μεταμορφώνεται σε ανεκπλήρωτο έρωτα και μετουσιώνεται τελικά σε έρωτα ζωής, βαθιά και ειλικρινή αγάπη. Όμως κοντινά τους πρόσωπα έχουν υφάνει γύρω τους έναν ιστό από ψέματα, δολοπλοκίες και μυστικά που στέκονται εμπόδιο στον έρωτα των ηρώων. Ποιος αγαπάει πιο δυνατά; Πιο βαθιά; Ποιος θα θυσιαστεί στο βωμό της αγάπης; Θα κατορθώσουν οι δύο ερωτευμένοι να μείνουν μαζί; Δυνατοί χαρακτήρες, άρτια ψυχογραφήματα, πλούσιος λόγος και λυρική γραφή σε κρατούν αιχμάλωτο από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.

"Αν τον άνεμο ρωτήσεις" Ευσταθίου Ευαγγελία
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Ο σκληρός πρώην μισθοφόρος Άλεξ Γκρέι ήταν κάποτε ο νεαρός Ρωμανός Κατράς, που κατηγορήθηκε άδικα για ένα στυγερό έγκλημα κι αναγκάστηκε να γίνει φυγάς. Τώρα, δεκαοχτώ χρόνια μετά, επιστρέφει με άλλη ταυτότητα ζητώντας δικαιοσύνη, έτοιμος να εκμεταλλευτεί και να εξαπατήσει τη μόνη γυναίκα που θα ερωτευόταν. Η Σάνια Παρίση ήταν κοριτσάκι όταν ο Κατράς, ο γιος του πατριού της, γκρέμισε τον κόσμο της. Το σοκ της προκάλεσε αμνησία. Προστατευμένη από την αγάπη και τη φροντίδα των στενών συγγενών της, πίστευε όλα όσα της είχαν πει για το παρελθόν, μέχρι που οι πραγματικές αναμνήσεις της αρχίζουν να της αποκαλύπτουν μια άλλη εκδοχή. Οι δυο τους βρίσκονται αναπόφευκτα αντιμέτωποι με τα ψέματα του παρελθόντος, τις αλήθειες του παρόντος και τα παντοτινά τους συναισθήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου