RSS

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΟΣΑ Η ΑΓΑΠΗ ΣΥΓΧΩΡΕΙ

BOOK REVIEW
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΟΥ
 
Με το που το έπιασα στα χέρια μου δεν μπόρεσα να το αφήσω..
Από την μέση και μετά σταματούσα συνεχεία για να σκουπίσω τα δάκρυα μου, ξέροντας ότι είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία με επηρέασε ακόμα πιο πολύ.
Ένα βιβλίο με πολύ όμορφη ιστορία που πιστεύω θα συγκινήσει τους περισσότερους είναι το τρίτο βιβλίο που διαβάζω της κυρίας Τζιρίτα και μέχρι στιγμής έχει γίνει από τα αγαπημένα μου νομίζω ότι είναι ένα βιβλίο που θα θυμάμαι για χρόνια με στιγμάτισε.

Το βιβλίο μας μεταφέρει στο Αργοστόλι του 1953 όπου ένας πολύ δυνατός σεισμός καταστρέφει σπίτια και περιουσίες και αναγκάζει τους περισσότερους να μεταναστεύσουν έτσι και ο Χρήστος παρόλο που ήταν ερωτευμένος με την Μάντη έπρεπε να φύγει με τον πατέρα του στην Γερμανία.Η Μάντη έπεσε στην κατάθλιψη και τον περίμενε γιατί δεν μπορούσε να διανοηθεί τον εαυτό της να κάνει οικογένεια με άλλον άνθρωπο.Οταν μετά από χρόνια επέστρεψε το όνειρο της πήρε σάρκα και οστά και παντρεύτηκε τον μεγάλο έρωτα της ζωής της δεν το πίστευε ούτε η ίδια.Η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με την γέννηση του γιου τους Νικόλα.
Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε η Μάντη, ανακάλυψε τα μυστικά του άντρα της και αυτό επηρέασε ένα παραπάνω την ψυχική της υγεία που δεν είχε επανέλθει πλήρως.
Έτσι παίρνει την απόφαση να τον εγκαταλείψει χωρίς όμως να τον χωρίσει να πάρει τον 6 χρόνο πλέον γιο τους και να φύγει στην Αθήνα με την δικαιολογία ότι πήρε μετάθεση εκεί σε ένα σχολείο και έπρεπε και έπρεπε να φύγει,δεν ήθελε να δώσει αφορμές για σχόλια στους συγγενείς και τους φίλους μόνο ο άντρας της και η φίλη τής γνώριζαν την αλήθεια..
Έτσι περνάνε τα χρόνια η Μάντη αφοσιώνεται στον γιο της και την δουλειά της και όσο κι αν την πονάει και αγαπάει τον άντρα της δεν παίρνει την απόφαση να γυρίσει πίσω..
Ο γιος της μεγαλώνει με τις ανασφάλειες και έκλειψη αγάπης από την μεριά του πατέρα του και ένα μίσος μέσα του γεννιέται πιστεύοντας ότι όλη η ευθύνη είναι του πατέρα του..
Όταν η Μάντη αποφασίζει να βγει στην σύνταξη ο γιος της και η γυναίκα που την βοηθάει στις δουλειές βλέπουν κάποια σημάδια που τους ανησυχούν την πηγαίνουν στον γιατρό όπου τελικά ανακαλύπτουν ότι έχει πρώιμο Αλτσχάιμερ και τότε αρχίζει ο Γολγοθάς τους..
Ο Χρήστος βράχος δίπλα της θα αποδείξει σε όλους το μεγαλείο της αγάπης..Είναι όμως όντως έτσι η αποσκοπεί αλλού όλη αυτή η συμπεριφορά;Θα καταφέρει και ο γιός τους να καταλάβει ότι η αγάπη όλα τα συγχωρεί;Θα επιτρέψει στον εαυτό του επιτέλους να αφήσει τις εφήμερες σχέσεις και να αγαπήσει αληθινά;
Ένα βιβλίο συγκλονιστικό με πολλά μάθημα ζωής που σας το προτείνω!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου