RSS

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΕΠΛΟ

Book Review
Βίκυ Τάσιου

Ο αγαπητός Γιώργος Δάμτσιος αυτή τη φορά αλλάζει γραμμή πλεύσης και μας συστήνει τους ευγενείς άγριους, στο πρώτο βιβλίο της σειράς ,μία καταιγιστική περιπέτεια η οποία θα σας κόψει την ανάσα.
Η αλήθεια είναι ότι θαυμάζω τους συγγραφείς που πειραματίζονται και τολμούν να δοκιμάσουν διαφορετικά πράγματα , που δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους ,και μπορεί το Γιώργο να τον έχουμε συνηθίσει και να τον έχουμε αγαπήσει για την προσφορά του στην λογοτεχνία του τρόμου αλλά και του φανταστικού, πιστέψτε με όμως αυτό το βιβλίο θα σας βουτήξει από τα μαλλιά και θα σας σεργιανίσει στα στενά της Θεσσαλονίκης όπου θα βιώσετε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου.
Ήταν αρκετούς μήνες πριν όταν στη γιορτή του φανταστικού ο αγαπητός Γιώργος με ενημέρωσε ότι αυτή τη φορά θα κρατήσω στα χέρια μου όχι ένα βιβλίο της λογοτεχνίας που αγαπώ αλλά ένα βιβλίο το οποίο κινείται σε άλλο μήκος κύματος από αυτό που τον είχα συνηθίσει.
Η αλήθεια είναι ότι με παραξένεψε λιγάκι το γεγονός, από την άλλη όμως ήμουν περίεργη να δω τις δυνατότητές σε ένα διαφορετικό λογοτεχνικό είδος.
Τελειώνοντας λοιπόν την ανάγνωση του βιβλίου διαπιστώνω ότι ακόμα και αυτή τη φορά δεν με απογοήτευσε.
Να επισημάνω εδώ ότι ένα από τα αγαπημένα μου μυθιστορήματα είναι ο προσκυνητής ο οποίος αφορά σε βιοτρομοκρατία επομένως από ότι καταλαβαίνετε όταν διάβασα την υπόθεση του βιβλίου είπα στον εαυτό μου αυτή η ιστορία δεν θα με αφήσει να πάρω ανάσα.

Συνήθως τα βιβλία που χαρακτηρίζονται ως ιστορίες δράσης ή περιπέτειες εχουν κινηματογραφική πλοκή και γραφή και ο αγαπητός Γιώργος βάζοντας προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό του προφανώς κατάφερε αλλά και πέτυχε να μας δώσει ένα βιβλίο το οποίο εκτός από την καταιγιστική δράση διαπραγματεύεται ένα θέμα με το οποίο έχουμε έρθει αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια όχι τόσο στη χώρα μας αλλά σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις.
Η τρομοκρατία είναι από μόνη της ένα γεγονός που προκαλεί ρίγη ανατριχίλας και πολλές φορές στους τηλεοπτικούς δέκτες έχουμε δει σκηνές που έχουν παγώσει το αίμα μας.
Όταν η παραφροσύνη των ανθρώπων στο όνομα της θρησκείας ή της ιδεολογίας ή στο όραμά τους για έναν καλύτερο κόσμο αφήνει πίσω της χιλιάδες θύματα η ιστορία γράφεται με μαύρο μελάνι.

Όλα αυτά λοιπόν προσπάθησε ο συγγραφέας να μεταφέρει στο χαρτί και η αλήθεια είναι ότι το έκανε με αριστουργηματικό τρόπο.
Αν λοιπόν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο διαφορετικό, αν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο που θα σας κόψει την ανάσα, αν θέλετε να διαβάσετε μία ιστορία με ιδιαίτερη πλοκή , με αγωνία που χτυπάει κόκκινο και με καταιγιστικό ρυθμό το σκοτεινό πέπλο είναι ένα τέτοιο βιβλίο.
Ένα μυθιστόρημα που θα σας καθηλώσει και όταν τελειώσετε την ανάγνωση του το μόνο που θα πείτε στον εαυτό σας είναι ότι αυτό το βιβλίο θέλω να το δω να γίνεται ταινία .
Εγώ τουλάχιστον αυτό είπα στον εαυτό μου και μάλιστα σκέφτηκα ότι τον ρόλο του Λουκά κάλλιστα θα μπορούσε να τον ενσαρκώσει ο αγαπημένος μου Liam Neeson.

Οι σκηνές δράσης ήταν εκπληκτικές ,οι διάλογοι σύντομοι και πολύ καλά δομημένοι και τα κεφάλαια μικρά ώστε να εντείνουν την αγωνία του αναγνώστη.
Το απόλαυσα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.
Το διάβασα με κομμένη την ανάσα.
Λατρεύω τις περιπέτειες όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στα βιβλία και χαίρομαι που αυτή τη φορά ο Γιώργος προσπάθησε να δοκιμάσει κάτι τελείως διαφορετικό και βγήκε νικητής.

Τα πέπλα που υφαίνουν στον αργαλειό του αναίτιου μίσους και κρύβονται βαθιά στις καρδιές των ανθρώπων δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν το χρώμα του ερέβους.
Για το έρεβος λοιπόν του ανθρώπινου μυαλού μας μιλά στο νέο του βιβλίο ο Γιώργος Δάμτσιος.
Το πρώτο μέρος της σειράς Ευγενείς άγριοι είναι ένα βιβλίο για την τρομοκρατία.
Μία ιστορία δράσης, με ανελέητο κυνηγητό καταιγιστική πλοκή όπου διαδραματίζεται στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη.
Περιμένω με πολύ μεγάλη αγωνία τη συνέχεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου