RSS

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

EKEINH

Book Review
Βίκυ Τάσιου
 
Θυμάστε την εποχή που ήμασταν παιδιά και δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε τα βράδια χωρίς τη συντροφιά των αγαπημένων μας παραμυθιών;
Βράδυ Σαββάτου εχθές και θέλησα να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια και να κοιμηθώ με τη συντροφιά ενός παραμυθιού για αυτό λοιπόν και επέλεξα το συγκεκριμένο βιβλίο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό το παραμύθι ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που θυμόμουν όταν μου το διάβαζαν λίγο πριν να αφεθώ στην αγκαλιά του Μορφέα.
Η συγγραφέας του βιβλίου μετουσιώνει ένα αγαπημένο μας παραμύθι, αυτό της χιονάτης και των 7 νάνων, αλλά στην πολύ σκοτεινή του μορφή.
Και να σας πω την αλήθεια αυτή η διασκευή μου άρεσε περισσότερο από ότι το κλασικό παραμύθι.
Πρόκειται για ένα αλληγορικό αλλά ταυτόχρονα εθιστικό και συναρπαστικό θρίλερ για το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής και τη φύση του κακού.
Και το κακό σε αυτό το παραμύθι έρχεται με τη μορφή της όμορφης χιονάτης.
Αυτό το βιβλίο ειλικρινά με ενθουσίασε για πάρα πολλούς λόγους.
Ο πρώτος είναι ότι η συγγραφέας επέλεξε να μας παρουσιάσει το κακό που κρύβεται μέσα μας έχοντας ως οδηγό μία ιστορία που αγαπήσαμε όλοι και μεγαλώσαμε μαζί της.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στην κυρία Θεοδώρου γιατί πραγματικά όταν οι συγγραφείς έχουν τέτοιες ιδέες, όταν μετουσιώνουν τα αγαπημένα μας παραμύθια σε τόσο σκοτεινές ιστορίες δεν μπορεί παρά να αξίζουν τον έπαινο μας.
Αυτό όμως που με εξέπληξε πέραν της ιστορίας ήταν η αριστοτεχνική γραφή του βιβλίου και ο άψογος χειρισμός της ελληνικής γλώσσας κάτι που δεν συναντάς ούτε σε καταξιωμένους συγγραφείς.
Η νεαρή λευκή είναι πανέμορφη αλλά είναι και πανούργα.
Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να ικανοποιήσει την απληστία της αλλά και τη ματαιοδοξία της.
Οι 7 μικροί νάνοι που θα βρεθούν στο δρόμο της θα γνωρίσουν από κοντά την πραγματική φύση του κακού.
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου ξετυλίγεται μία πολύ σκοτεινή ιστορία όπου μέσα από από τους δαιδαλώδεις διαδρόμους του μυαλού της βασικής ηρωίδας θα έρθουμε αντιμέτωποι με το κακό που κρύβεται μέσα μας και περιμένει την αφορμή να αναδυθεί.
Ανατρεπτικό ,μακάβριο, σκοτεινό, παραμυθένιο.
Ένα βιβλίο που δεν μπορούσα να το αποχωριστώ ούτε λεπτό.
Μπορεί λοιπόν να διαβάσουμε για το μαγικό καθρέφτη, για τη μητριά, για τους 7 νάνους για τον όμορφο πρίγκιπα ,αλλά από τις πρώτες κιόλας σελίδες το κακό παραμονεύει και δεν θα αργήσει να γεύεται την ηδονή του θύτη που ορίζει και χαράζει την μοίρα των θυμάτων.
Θα ταξιδέψουμε σε έναν σκοτεινό κόσμο συντροφιά με πρακτικές μαγείας και θα διεισδύσουμε στον κόσμο των βοτάνων.
Έμαθα πάρα πολλά πράγματα μέσα από αυτό το βιβλίο για την βοτανολογία.
Ένα εθιστικό και σκοτεινό παραμύθι για το καλό αλλά και για το κακό.
Για το πώς η εξωτερική εμφάνιση καμιά φορά ξεγελά τους ανθρώπους.
Πώς αυτή επηρεάζει την ματαιοδοξία μας, τα θέλω μας, τον εγωισμό μας αλλά και τους ανθρώπους που μας προσεγγίζουν λόγω της ομορφιάς μας χωρίς να μπορούν να δουν την ασχήμια όμως της ψυχής.
Μία διδακτική ιστορία για την απληστία και τα σκοτάδια της ανθρώπινης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου