RSS

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΑΡΚΑ

Book Review
Ελισάβετ Κόλλια
 
Τους τελευταίους μήνες έχω διαβάσει αρκετά βιβλία με κακά παιδιά που για χάρη του έρωτα αλλάζουν. Δεν θα βαρεθώ ποτέ όμως να διαβάζω για την αλλαγή τους. Αυτό το βιβλίο μου το πρότεινε μια αγαπημένη φίλη που με γνωρίζει καλά πλέον. Και φυσικά η πρότασή της ήταν τέλεια!!!
Το βιβλίο Βελούδινη σάρκα το αγάπησα από τη στιγμή που το αντίκρισα. Μου άρεσε πολύ το εξώφυλλό του και το πολλά υποσχόμενο οπισθόφυλλο. Ξεκινά με μια πολλή δυνατή σκηνή και μια σημαντική απώλεια στη ζωή της εννιάχρονης ηρωίδας.
Δεκαέξι χρόνια μετά η Κάθριν έχει γίνει φιλόλογος και αποφασίζει να διδάξει τους τρόφιμους της φυλακής Κιλ ως φόρο τιμής στην μνήμη του πατέρα της. Οι εφιάλτες την βασανίζουν ακόμα και δεν μπορεί να ξεπεράσει ακόμα τις ενοχές που νιώθει. Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με τον Κάρτερ. Εκείνος είναι γεμάτος θυμό, με πολλά ξεσπάσματα και η πρώτη τους συνάντηση είναι επεισοδιακή!! Η έλξη που γεννιέται ανάμεσά τους είναι εκρηκτική αλλά η ιδιότητα της Κάτ την κάνει απαγορευτική. Ο Κάρτερ την αποκαλεί Καραμέλα και εκείνη λιώνει στον ήχο της φωνής του. Ποιό ρόλο έπαιξε ο Κάρτερ στη ζωή της; Πόσα εμπόδια θα μπουν στο δρόμο τους; Θα καταφέρουν να τα ξεπεράσουν και να γίνουν ζευγάρι; Θα δεχτεί το περιβάλλον της Κατ έναν άνθρωπο που έχει κάνει φυλακή; Πόσο δυνατή είναι η αγάπη τους;
Αγάπησα τον Κάρτερ! Ένας άντρας που δεν άκουσε ποτέ την λέξη σ'αγαπώ αλλά είναι πρόθυμος να την πει ο ίδιος! Τόσο πληγωμένος εσωτερικά αλλά κάνει τα πάντα για την αγάπη. Έλιωσα πολλές φορές διαβάζοντας όλα όσα τον έκανε η Καραμέλα του να νιώσει. Πόσο πάλεψε για να γίνει αντάξιος της και για να της αποδείξει την αγάπη του. Ποτέ μην κρίνουμε κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση αφού ότι κρύβει εσωτερικά έχει αξία. Η συγγραφέας κατάφερε να μου μεταδώσει όλα τα συναισθήματα που κυρίευαν τους ήρωες και να με κάνει να συμπάσχω.Αγάπησα αυτό το ζευγάρι και θα μείνει καιρό στο μυαλό μου.
Το λάτρεψα πραγματικά και όπως κάνω όταν αγαπώ ένα βιβλίο , το ξαναδιάβασα άλλες δύο φορές πριν το αφήσω για να πιάσω άλλο. Φυσικά έγινε ένα από τα αγαπημένα μου και σας το προτείνω!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου