RSS

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Book Review
Γιάννης Θεοχάρης
 
"Η μαγεία υπάρχει από την εποχή των Χαλδαίων οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι διδάξαντες...οι πράξεις των ανθρώπων που την εξασκούν είναι αξιόποινες σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα."
29 Δεκεμβρίου 1993:
Τρία άτομα εισβάλλουν στη ζωή μας από το πουθενά!

Οι πράξεις τους πρωτόγνωρες για τα ελληνικά χρονικά, πράξεις που σκορπούν τον πανικό σε όλη τη χώρα!
Όλο το 24ωρο παρακολουθούμε με αγωνία την <<δίκη των σατανιστών της Παλλήνης>>(έτσι έμεινε στην ιστορία πλέον!)
Άτομα που θυσίασαν δύο αθώες ψυχές στον "άρχοντά" τους.
Η τιμωρία τους βαριά,τι τους ανάγκασε όμως να κάνουν αυτές τις πράξεις;
Η heavy metal μουσική με τους σατανιστικούς στίχους ώθησε τον Ασημάκη Κατσούλα σε αυτά τα μονοπάτια.
Επίσης η κοινωνική άνοδος,η φήμη,η επιρροή,ο νεοπλουτισμός ήταν λόγοι που τον οδήγησαν (αλλά και όσους ασπάζονται τη συγκεκριμένη λατρεία)στο να διαβούν αυτό το σκοτεινό μονοπάτι.
Ο Μάνος Δημητροκάλλης ο οποίος υπήρξε ζευγάρι με τη Δήμητρα Μαργέτη γνώρισαν τον Κατσούλα ο οποίος τους υποσχέθηκε πλούτο και δύναμη.
Δύο νέα μέλη στην ομάδα των σατανιστών μόλις προστέθηκαν!
Μετά ξεκίνησαν οι φόνοι,οι καταστροφές εκκλησιών και τάφων,οι απειλές σε όσους τολμούσαν να αποκαλύψουν τη δράση τους...
Το κατηγορητήριο που τους απαγγέλθηκε ήταν μεγάλο, κατηγορήθηκαν για συνολικά δεκαέξι αδικήματα όπως της σύλησης τάφων, περιύβριση νεκρού,καθύβριση θρησκεύματος και πολλά άλλα.
Μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση τους ήρθε ο εγκλεισμός τους στα σωφρονιστικά ιδρύματα.
Ο Κατσούλας προσπάθησε να περάσει μία εικόνα ενός πραγματικά μετανοημένου ανθρώπου αλλά δεν κατάφερε να πείσει πολλούς.
Εκείνη την εποχή έγραψε ένα διήγημα ογδόντα σελίδων σχετικά με την εμπειρία του ως "σατανιστής" και για τη μεταμέλειά του, κάποια κομμάτια από το διήγημα δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες αλλά οι κριτικές ήταν κάκιστες.
Σήμερα αυτά τα άτομα έχουν αποφυλακιστεί, είναι ελεύθερα και συνεχίζουν τη ζωή τους,κάποιοι έχουν κάνει οικογένειες,άλλοι όχι.
Οι γονείς των θυμάτων πενθούν μετά από είκοσι έξι χρόνια στον ίδιο βαθμό για την απώλεια των παιδιών τους,οι θύτες που το προκάλεσαν είναι έξω, ελεύθεροι...
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία εγκληματολογική προσέγγιση των γεγονότων εκείνης της εποχής,δεν "δικάζει" ξανά τους πρωταγωνιστές, απλώς παρουσιάζει μέσα από τη νομική οδό τα γεγονότα.
Κάποια σημεία είναι λίγο δυσνόητα για τον μέσο αναγνώστη ο οποίος δεν έχει νομικές γνώσεις, γνωρίζοντας όμως ο καθένας την ιστορία αυτή (γιατί όλοι την γνωρίζουμε!) παρασύρεται και ολοκληρώνεται η ανάγνωση πολύ εύκολα.
Μία πολύ καλή δουλειά επιμελημένη από τον δικηγόρο κ.Παναγιώτη Παπαϊωάννου.
Θα σταθώ σε ένα σημείο όπου ο Κατσούλας κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του έλεγε συνεχώς στον πνευματικό του:" πάτερ,δεν υπάρχει σωτηρία για μένα".
Η απάντηση του ιερέα αποστομωτική:"τέκνο μου δεν υπάρχουν μεγάλα και μικρά εγκλήματα για τον Θεό,για όλους υπάρχει σωτηρία!"
Πιστέψτε το λοιπόν πως για όλους υπάρχει σωτηρία!
Καλή συνέχεια...
(Κυκλοφορία:1999
Σελίδες που αναφέρονται στην ιστορία:133
Σελίδες με σημειώσεις και παραπομπές:47)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου