RSS

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ

Book Review
Γιάννης Θεοχάρης
 
Ο Μάριος είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την εταιρεία που εργάζεται προκειμένου να κλείσει μία συμφωνία για μία μελλοντική αγορά, ωστόσο το αυτοκίνητό του χαλάει και μένει στην μέση ενός δασικού δρόμου.
Μη έχοντας άλλη επιλογή αφήνει το όχημα και ακολουθεί τον δρόμο που βγάζει στο πρώτο χωριό που βρίσκεται μπροστά του.

Στο καφενείο έχει στηθεί ένα μικρό γλέντι,ο Μάριος προσπαθεί να τηλεφωνήσει στην ασφαλιστική εταιρεία για να τους ενημερώσει για τη ζημιά αλλά είναι αδύνατη η τηλεφωνική επικοινωνία.
Χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται στη μέση του γλεντιού και ακούει ιστορίες από τρεις γυναίκες οι οποίες είναι πρόθυμες να του εκμυστηρευτούν τα μυστικά του χωριού τους.
Φτάνουν στα αυτιά του ιστορίες με μεταφυσικές προεκτάσεις, όπως τι συνέβαινε κάποτε στο χωριό όταν άνθιζε η λευκή παπαρούνα, εξερευνήσεις των κατοίκων σε στοιχειωμένο σπίτι του χωριού τους,την τιμωρία που έδωσε ένας μικρός μαθητής στον συμμαθητή του εξαιτίας μίας αδικίας που την χρεώθηκε εκείνος,η ιστορία μιας "Αγίας" που η ζωή της τελικά δεν ήταν προς μίμηση καθώς και αρκετές άλλες.
Φεύγει από το καφενείο, πηγαίνει στο τοπικό πανδοχείο όπου εκεί θα ειπωθούν κι' άλλες ιστορίες με βάση μεταφυσικά γεγονότα...
Κάποια στιγμή τελειώνουν οι αφηγήσεις και αποφασίζει να αφήσει τη συντροφιά του πανδοχέα και να πάει για ύπνο,δεν μπορεί να κοιμηθεί όμως καθώς έχει επηρεαστεί από όσα έχει ακούσει εκείνη την μέρα.
Βγαίνει μία βόλτα έξω στο χωριό και οδηγείται στο νεκροταφείο...
Αποφασίζει να μπει και εκεί θα δει κάτι που θα τον αναγκάσει να φύγει από το χωριό τρέχοντας!
Δέκα ιστορίες αρκετά ευφάνταστες μου κράτησαν πολύ ωραία συντροφιά,με ταξίδεψαν με τον τρόπο τους σε εκείνες τις εποχές όπου οι δεισιδαιμονίες,οι μάγισσες και τα ξόρκια φόβιζαν τον κόσμο, μορφωμένους αλλά και αδαείς!
Η γραφή απλή και ωραία χωρίς φλυαρίες και περιττές λεπτομέρειες,οι εικόνες και οι περιγραφές πλούσιες και παραστατικές βάζουν τον αναγνώστη μέσα στην κάθε αφήγηση να παρακολουθεί από μία γωνιά τις εξελίξεις.
Η ιστορία ωστόσο που μου άρεσε πολύ ήταν με τον Γιαν και την Ουλρίκε που είδαν τον χρόνο να περνά πολύ γρήγορα από πάνω τους, ωραία και πρωτότυπη όπως και αρκετές άλλες!
Παρατήρησα πως το βιβλίο αυτό είναι αρκετά σπάνιο και αν ο οίκος παρακολουθεί τις αναρτήσεις της ομάδας, καλό θα ήταν να κάνανε επανακυκλοφορία του βιβλίου καθώς είναι πολύ καλό για να μένει στην αφάνεια...
Το συνιστώ γιατί εκτός από ένα πανέμορφο εξώφυλλο έχει και πολύ καλό περιεχόμενο!
(Έτος κυκλοφορίας:2007
Σελίδες:257)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου