RSS

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ

ELSA PAZOLIDOU
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Ένα τέλειο ζευγάρι!
Ο Τζακ και Γκρέις είναι παντρεμένοι και ερωτευμένοι. Έχουν ένα υπέροχο σπίτι και ο έρωτας είναι ολοφάνερος, λάμπουν τα πρόσωπα τους.
Όλες οι γυναίκες θα ήθελαν έναν τέτοιο τέλειο γάμο.!
Υστέρα από ένα εξαιρετικό δείπνο που παραθέτουν στους φίλους τους και τελειώνει μια όμορφη βραδιά η Γκρέις παίρνει τον δρόμο του δωματίου της.

Ένα δωμάτιο που περιέχει ενα κρεβάτι! ΜΟΝΟ!!!
Ααααα! Έχει και παράθυρο.... με κάγκελα!
Η Γκρέις βιώνει τη συζυγική αιχμαλωσία.
Ζει περιορισμένη μέσα σ ένα σπίτι που όλα είναι ερμητικά κλειστά και διπλοκλειδωμένα τα πάντα. Κι όμως, αυτόν τον άντρα τον είχε ερωτευτεί μια μέρα του Αυγούστου σ ένα πάρκο όπου είχε πάει για πικνίκ με την αδερφή της τη Μίλι,η οποία πάσχει από σύνδρομο Νταουν. Η Μίλι είναι υπό την προστασία της Γκρέις. Την αγαπάει πολύ και προσπαθεί να έχει συχνή επαφή μαζί της για να μην στενοχωριέται η αγαπημένη της αδερφή.
Όπως ανέφερα, όλα ξεκίνησαν ιδανικά, έγινε ο γάμος και στη συνέχεια πήγαν το καθιερωμένο γαμήλιο ταξίδι στην Ταϊλάνδη. Ένα χαρούμενο κι ερωτευμένο ζευγάρι κάνει τις πρώτες του διακοπές.
Η αιχμαλωσία ξεκινά από κει και η Γκρέις δεν καταλαβαίνει το λόγο. Το μόνο σίγουρο είναι, προς το παρόν, πως αν θέλει να ζήσει η αδερφή της δεν πρέπει να αποδράσει.
Η παρακολούθηση ξεκινά και περνώντας οι μέρες καταλαβαίνει πια ότι ο Τζακ εννοεί την κάθε του λέξη και την μετατρέπει με ευκολία και γρήγορα σε πράξη.
Η συμβίωση είναι αρρωστημένη και αυτή η κατάσταση δεν έχει γίνει ορατή από κανέναν. Επιβιώνει μέσα σε μια φυλακή χωρίς τροφή και με ελάχιστη επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Ένα ψυχολογικό θρίλερ σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, χωρισμένο σε κεφάλαια του παρελθόντος, όπου παρακολουθούμε την γνωριμία τους και ονειρευόμαστε μαζί τους, και του παρόντος, όπου στο σήμερα όλα έχουν αλλάξει τραγικά.
Ο Τζακ είναι ψυχοπαθής;
Τρέφεται από τον φόβο, τον εξιτάρει το τρομαγμένο βλέμμα, ο λυγμός της φωνής και τα δάκρυα, η ολοκληρωτική ικεσία και παράδοση στις ορέξεις του. Αρρωστημένο πάθος, φαντασία που δεν την κατέχει ο κοινός νους και φυσικά ένα παρελθόν που ξυπνάει μέσα στο είναι του καθημερινά.
Ένα καλοστημένο βιβλίο που μου δημιούργησε άγχος κι αγωνία για την ζωή των δύο κοριτσιών, μια καθημερινότητα γεμάτη τιμωρίες και στερήσεις , ένας διαρκής τρόμος!
Οι διάλογοι ανάμεσα στο ζευγάρι ευρηματικοί που συνοδεύονται μπροστά σε κόσμο με βλέμματα γεμάτα νόημα και υπενθύμιση και χέρια που σφίγγουν προκαλώντας φόβο.
Αγωνία στα ύψη, πλοκή που μου δημιούργησε πολλές εικόνες, φοβισμένες ματιές και ένας διαρκής πόλεμος είναι μερικά από τα στοιχεία αυτού του μυθιστορήματος.
Εύλογα φοβήθηκα για την τύχη της Γκρέις. Πόση υπομονή μπορεί να έχει ένας άνθρωπος; Πόσο εύκολα και ευχάριστα περνάει η ώρα χωρίς να έχεις να κάνεις τίποτα παρά να κοιτάς το ταβάνι και να προσπαθείς να ανακαλύψεις την επόμενη επίθεση;
Έντονες οι εικόνες και οι περιγραφές και κυριολεκτικά αναρωτήθηκα πάμπολλες φορές πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν και διαχειρίζονται στην πορεία της ζωής τους το διεστραμμένο μυαλό τους.
Καθηλωτικό βιβλίο, η μαρτυρία της ηρωίδας βασανιστική και σεκταριστική! Ο λόγος του εγκλεισμού της Γκρέις εντελώς παραδομένος στην τρέλα του δράστη.
Ένα ψυχολογικό θρίλερ που σου κόβει την ανάσα καθώς το κυνήγι έχει γίνει πλέον παιχνίδι για τον δράστη. Ένα διαρκές κρυφτό και κυνηγητό.
Η Μίλι αγαπημένη φιγούρα,γλυκιά και αθώα. Αγαπάει την αδερφή της και έχει αντιληφθεί την κατάσταση που βιώνει και βρίσκει τρόπους να δώσει λύσεις. Ένα χαρισματικό πλάσμα γεμάτο καλοσύνη και αγάπη.
Ένα βιβλίο που θέλει να αφυπνίσει τις γυναίκες που υπομένουν τις τραγικές αυτές καταστάσεις και να τις δώσεις το έναυσμα να διεκδικήσουν τη ζωή τους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου