RSS

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ο ΟΡΚΟΣ

Book review
Chaido Kouroupaki
 
Τρεις γυναίκες, ένα μεγάλο μυστικό, και η προδοσία που απειλεί να καταστρέψει την ζωή τους.
Η Λίζα μια νέα γυναίκα που δραπετεύει μαζί με την κόρη της Άβα από μια σχέση χειριστική, και εγκαθίσταται σε μια άλλη πόλη να μεγαλώσει ήσυχα την κόρη της.

Αποκτά μια δουλειά και μια πολύ καλή φίλη την Μέριλυν. Ζει μια ήσυχη ζωή αφιερωμένη στο μεγάλωμα της κόρης της. Η Άβα είναι πια δεκαέξι χρονών, αγαπά την μητέρα της αλλά βλέπει και πόσο υπερπροστατευτική είναι και αυτό κάποιες φορές την πνίγει. Ως έφηβη αρχίζει να έχει τα δικά της μυστικά, πράγματα που δεν τα μοιράζεται με την μητέρα της, έχει και ένα ιδιαίτερο μυστικό που το κρατά κρυμμένο ακόμα και από τις φίλες της.
Η Λίζα δεν συζητά την προηγούμενη ζωή της με κανέναν, δεν αποκαλύπτει ούτε και ένα τρομερό μυστικό που έχει από την παιδική της ηλικία. Δεν γίνεται…. Μόνο μια φορά έσπασε τον όρκο…… πρόδωσε… δεν συγχωρέθηκε. Πρέπει να πληρώσει.
Ο γάμος της Μέριλυν δεν είναι τόσο ευτυχισμένος όπως τον αφήνει να φανεί……
Τον τελευταίο καιρό η Λίζα αισθάνεται ότι κάτι πάει στραβά, κάποιος την παρακολουθεί, γίνεται πιο νευρική από ότι συνήθως, πρέπει να προστατέψει την Άβα που δεν γνωρίζει πόσο τρομερός είναι ο κόσμος εκεί έξω..
Η Λίζα, η Μέριλυν και η Άβα είναι τρεις γυναίκες που η καθεμιά κρατάει τα δικά της μυστικά, όμως τι γίνεται όταν αυτά αρχίζουν να βγαίνουν στο φως;
Μπορεί η Μέριλυν να ξεπεράσει τα δικά της προβλήματα και να βοηθήσει την Λίζα και την Άβα, πριν να είναι πολύ αργά;
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία, έντονη όσο και εθιστική που όσο προχωρά δεν μπορείς να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου πρέπει να φτάσεις ως το τέλος.
Μου άρεσε αυτό το μυθιστόρημα, με όλες τις εναλλαγές του στο πριν, το τώρα, το μετά. Στην αρχή νόμιζα πως ήξερα προς τα πού πάει η ιστορία αλλά έκανα λάθος, η συνέχεια με εξέπληξε , καθώς και η παραμικρή λεπτομέρεια φέρνει στο φως απροσδόκητες ανατροπές.
Ένα βιβλίο που έχει γρήγορη ροή και αφήγηση, και σε παρακινεί να συνεχίσεις να το διαβάσεις μέχρι το τέλος. Μια ιστορία για μυστικά και για ψέματα που όσο τέλεια και αν προσπαθείς να τα κρύψεις βρίσκουν τρόπο να βγουν στο φως!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου