RSS

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ

Book review
Nikos Patsarikas
 
Αυτό το βιβλίο πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δημιουργία, τόσο όσον αφορά στα ιστορικά στοιχεία που παρέχονται χωρίς να κουράζουν, αλλά κυρίως στους ολοκληρωμένους χαρακτήρες των ηρώων.
Ως ειδικός της ψυχικής υγείας, δε μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος.


Συναισθήματα αγωνίας, θλίψης και πόνου σε 2 ταυτόχρονες ιστορίες..συναισθήματα που ο αναγνώστης δε μπορεί να καταλάβει τις αιτίες, αλλά η που συγγραφική μαεστρία καταφέρνει να μεταδόσει ατόφια. Μια ιστορία χτίζεται και ξεκινά.
Το βιβλίο συνεχίζει με εξίσου εκπληκτικό τρόπο, καθώς ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται τη δομή της ιστορίας και τη χτίζει μόνος του, περίπου 20 σελίδες πριν την αποκαλύψει η συγγραφέας στα μέσα του βιβλίου. Στο σημείο όπου νιώθεις πως περίμενες να τελειώσει η ιστορία, εκεί ουσιαστικά αρχίζει η σκιαγράφηση των χαρακτήρων με γεγονότα. Γεγονότα τόσο καλά δομημένα και δεμένα με το συναισθηματικό τους φόντο, που δε μπορούν να σε αφήσουν αμέτοχο! Ο κάθε χαρακτήρας εξελίσσεται και σε συμπαρασύρει, ενώ το βιβλίο γίνεται όλο και καλύτερο.
Ζει τη διαδικασία αποδοχής μέσα από τα δικά του στάδια, χωρίς να μοιρολατρεί αλλά προσπαθώντας με τα μέσα που διαθέτει!
Η συγγραφέας ολοκληρώνει την αφήγηση με έναν τρόπο όχι τόσο αναμενόμενο, αλλά παρόλα αυτά ρεαλιστικό. Δίνοντας την σαν αληθινή εικόνα, σαν όλα όσα διαβάζει ο αναγνώστης να ήταν μια πραγματική ζωή, αφήνοντας τον να ακολουθήσει ολόκληρη τη ζωή των ηρώων.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κλαίρη Θεοδώρου για το καθηλωτικό της έργο, που είναι τόσο καλοδουλεμένο και άρτια φτιαγμένο, που ο κάθε αναγνώστης το ζει σαν να εξελισσόταν δίπλα του, μπροστά του, ζωντανό και πέρα για πέρα αληθινό!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου